Επικαιροτητα

Η απονομή για το MenalonTrail

Η απονομή για την 75χλμ πεζοπορία γίνεται στη Στεμνίτσα την Κυριακή 14 Μαΐου.

 

Η συναρπαστικότερη ίσως για πολλούς διαδρομή του MenalonTrail, το #1 τμήμα του, από τη Δημητσάνα στη Στεμνίτσα, διασχίζοντας το μοναδικό Φαράγγι του Λούσιου ποταμού, στα καλύτερά του, θα είναι - για τη φετινή πεζοπορική σεζόν - το τελικό κομμάτι για ολοκλήρωση, για φέτος, στη σειρά πεζοποριών του MenalonTrail των Active Sundays.

 

Την Κυριακή 14 Μαΐου, μετά την πεζοπορία στο τμήμα #1 στο Φαράγγι του Λούσιου ποταμού, με τον τερματισμό στη γραφική Στεμνίτσα, θα γίνει απονομή των πιστοποιητικών ολοκλήρωσης για όσους πεζοπόρησαν όλα τα τμήματα του MenalonTrail με τους Active Sundays τη σεζόν 2016-2017. Η τελετή είναι ανοικτή για το κοινό και τα ΜΜΕ. Οι συμμετέχοντες θα είναι οι πρώτοι έλληνες που έχουν συμπληρώσει συστηματικά την πεζοπορία ολόκληρης της διαδρομής, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα MenalonTrail bit-by-bit των Active Sundays, που δίνει την ευκαιρία σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση που δεν έχουν την ευχέρεια να πεζοπορήσουν τη διαδρομή με τη μια, να ολοκληρώσουν την όλη διαδρομή με μονοήμερες πεζοπορίες που γίνονται κάθε μήνα, ειδικά για το MenalonTrail.

 

Η σειρά περιπετειών των Active Sundays στο MenalonTrail είχε ήδη αρχίσει πριν καν εγκαινιαστεί επίσημα το μονοπάτι αρχές Μαΐου 2015. Το MenalonTrail είναι μια μεγάλη ορεινή πεζοπορία 75χλμ που διατρέχει το φαράγγι του Λούσιου ποταμού, τα δυτικά ανάγλυφα του Μαινάλου, την κοιλάδα Μυλάοντα ποταμού και τα ΝΑ Γορτυνιακά Βουνά. Είναι το 9ο Eυρωπαϊκό Mονοπάτι που έλαβε πιστοποιητικό επάρκειας ως ένα από τα Μονοπάτια Κορυφαίας Ποιότητας (Leading Quality Trails – Best of Europe) και το πρώτο Ευρωπαϊκά πιστοποιημένο στην Ελλάδα.

 

About Active Sundays: Οι Active Sundays διοργανώνουν περιπέτειες στην ελληνική φύση, ξεσηκώνοντας από τον καναπέ ανθρώπους ώστε και να αποκτήσουν εμπειρίες ζωής! N' ακούσουν, να μυρίσουν, να γευτούν, ν' αγγίξουν, να δούνε και να σέβονται το φυσικό περιβάλλον όσο περισσότερο γίνεται περιπλανόμενοι μέσα σε αυτό, κι όχι περαστικοί από το παράθυρο ενός αυτοκινήτου... Όλες οι εξορμήσεις διοργανώνονται και οδηγούνται από έμπειρους πεζοπόρους, ορειβάτες, συνοδούς και ειδικούς άλλων υπαίθριων δραστηριοτήτων περιπέτειας στην ελληνική φύση. Οι περιπέτειες γίνονται κάθε Κυριακή.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.