Επικαιροτητα

Αλλαγή στο ωράριο των καθηγητών;

Σε συνέντευξη του ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, μίλησε για πολλά θέματα που αφορούν την Α Λυκείου, τα βιβλία, τη χρηματοδότηση της παιδείας, τις αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια κ.λπ.

 

Ανάμεσα σε αυτά τα θέματα ο υπουργός ρωτήθηκε και για το ωράριο των εκπαιδευτικών αλλά και για τους μόνιμους διορισμούς.

 

-Θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί;

-Κοιτάξτε, τα πράγματα αρχίζουν και γίνονται οριακά. Δεν μπορεί το 15% του συστήματος της εκπαίδευσης να εξαρτάται από αναπληρωτές και ταυτόχρονα το μόνιμο προσωπικό να είναι τόσο γηρασμένο. Πρέπει να γίνουν μέσα στην επόμενη τριετία μόνιμοι διορισμοί. Θα πρέπει να ορίσουμε ένα πλαίσιο για τους διορισμούς, που θα σέβεται την προϋπηρεσία των αναπληρωτών, αλλά θα δίνει και τη δυνατότητα σε νέους επιστήμονες να διοριστούν στην Εκπαίδευση.

 

-Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για αλλαγή στο ωράριο των εκπαιδευτικών, η οποία προβλέπεται στη συμφωνία με τους θεσμούς

-Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Αυτή τη στιγμή έχουμε φτάσει τα όριά μας και δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή.

 

ΠΗΓΗ: alfavita.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.