Επικαιροτητα

Παρούσα η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας

Ηρθε η ώρα οι αιρετές Περιφέρειες να δώσουν μάχη στην πρώτη γραμμή και να αναλάβουν την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, τόνισε η Ντίνα Νικολάκου.



Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων εξωστρέφειας στο εσωτερικό και το εξωτερικό, με μία ακόμη δυναμική παρουσία η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η «Μυθική Πελοπόννησος», συμμετείχαν στο «1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ 2017» στα Ιωάννινα από 10 έως 14 Μαΐου στο Πανηπειρωτικό Στάδιο Ιωαννίνων.

Η έκθεση άνοιξε τις πύλες της το βράδυ της Τετάρτης, με τον υφυπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, να πραγματοποιεί τα εγκαίνια, ενώ παρέστησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος,  οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων κ. Ιωάννης Καραγιάννης, κ. Ιωάννης Στέφος και κα Μερόπη Τζούφη,  ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Θωμάς Μπέγκας, καθώς και Δήμαρχοι της Περιφέρειας Ηπείρου.



Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στα οφέλη των συμμετοχών της Ηπείρου σε εσωτερικά και διεθνή γεγονότα, που έχουν στόχο τον τουρισμό και τη γαστρονομία, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον παραγωγικό πλούτο της Περιφέρειάς του. Αξίζει να σημειωθεί ότι έκανε ιδιαίτερη μνεία στη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στις επιτυχείς δράσεις εξωστρέφειάς της.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσωπήθηκε από τη θεματική Αντιπεριφερειάρχη κα Ντίνα Νικολάκου, η οποία κατά το χαιρετισμό της συνεχάρη τον διοργανωτή και τους εκθέτες για την προσπάθειά τους, ενώ τόνισε πως η καρδιά της Ελλάδας χτυπά στην Περιφέρεια και μέσω των δράσεων προβολής και ανάδειξης της κάθε περιοχής, αλλά κυρίως μέσω του παραγωγικού ιστού της χώρας και των προσπαθειών της αυτοδιοίκησης, μπορούν να δοθούν λύσεις στα δύσκολα προβλήματα του τόπου και να επιστρέψει δυναμικά η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης. 

«Ήρθε η ώρα», τόνισε η κα Νικολάκου, «οι αιρετές Περιφέρειες να δώσουν μάχη στην πρώτη γραμμή και να αναλάβουν την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή ανάπτυξης».



Το φεστιβάλ διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο της έκθεσης και στόχο είχε την  προβολή των τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων και την  ανάδειξη της γαστρονομικής κουλτούρας της κάθε περιοχής. Κατά τη διάρκειά του πραγματοποιήθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις, όπως γαστρονομικές επιδείξεις με παραδοσιακές συνταγές από όλη την Ελλάδα, σεμινάρια πάνω στη διατροφή και το κρασί, διαγωνισμοί μαγειρικής, αξιολόγηση και πιστοποίηση προϊόντων από την Ένωση Γαστρονομίας Ελλάδας.

Στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου σεφ ετοίμαζε  παραδοσιακές συνταγές με προϊόντα της Πελοποννήσου, δίνοντας την ευκαιρία σε επισκέπτες και συμμετέχοντες να γευτούν και να γνωρίσουν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα της περιοχής, αλλά ταυτόχρονα να προβάλουν και το τουριστικό μας προϊόν ενισχύοντας τη δυναμική που παρουσιάζει ο εσωτερικός τουρισμός στην Πελοπόννησο, μετά από αρκετά χρόνια ύφεσης.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισκέφτηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος, ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και Αντιπεριφερειάρχες καθώς και οι Δήμαρχοι Ιωαννίνων κ. Θωμάς Μπέγκας, Πάργας κ. Αντώνης Νάστας, Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, Δωδώνης κ. Χρήστος Ντακαλέτσης, Ζίτσας κ. Μιχάλης Λιάκος, ο Αντιδήμαρχος Ναυπακτίας κ. Ιωάννης Σύψας, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων και πολλοί επισκέπτες, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τον προορισμό, το πρόγραμμα δράσεων της Περιφέρειας στο πλαίσιο της τουριστικής και γαστρονομικής προβολής, να γευτούν τοπικές παραδοσιακές συνταγές  και να συνομιλήσουν με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας  για την τοπική κουλτούρα, την ιστορία και το φιλόξενο περιβάλλον της.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.