Επικαιροτητα

Η Τρίπολη χαρίζει... ζωή! (VIDEO)

H Δημοτική παράταξη "Τρίπολη – Αλλάζουμε τα δεδομένα" και τα μέλη του κέντρου εθελοντών Δοτών Μυελού Οστών Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποίησαν την Τετάρτη (16/12) εκδήλωση με θέμα: "Εθελοντής Δότης Μυελού Οστών – Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη λευχαιμία παρελθόν".

 

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στις 20:00 το βράδυ στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Τρίπολης Πλήθος κόσμου ήταν εκεί γαι να ενημερωθεί για τη σημαντική αυτή δράση.

 

Αρχικά τον λόγο πήρε ο επικεφαλής της παράταξης "Τρίπολη – Αλλάζουμε τα δεδομένα", Νίκος Τσιαμούλος λέγοντας πως: "Η απόφαση να γίνεις δότης μυελού των οστών είναι μοναδική και καθοριστική για την ζωή. Με αυτή την κίνηση χαρίζουμε ελπίδα και ζωή μέσα από την δική μας ζωή. Μαζί μπορούμε να κάνουμε και οφείλουμε να κάνουμε πολλά για να πλησιάσει η χώρα μας τα ποσοστά δοτών  των υπολοίπων Ευρωπαϊκών κρατών, γιατί η Ελλάδα βρίσκεται πολύ πίσω σε αυτόν τον σημαντικό τομέα".

 

 

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος, ο οποίος δήλωσε για τους δότες μυελού οστών: "Η εκκλησία μας ευλογεί και στηρίζει αυτή την κίνηση. Πρώτος ο ίδιος ο Χριστός γίνεται ο δότης σώματος και αίματος πάνω στον σταυρό για να δώσει την αιώνια ζωή στους ανθρώπους".

 

Στην εκδήλωση παρεβρέθηκε και ο Διευθυντής του ΚΕΔΜΟΠ – "Χάρισε Ζωή" και της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του ΠΓΝΠ, Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης, ο οπόιος δήλωσε με την σειρά του: "Πολλοί από εμάς αγνοούμαι ότι μπορούμε να χαρίσουμε ζωή δίνοντας λίγο αίμα, έχοντας γίνει δότες"

 

Τέλος ο Διευθυντής της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Ιωάννης Αδαμόπουλος, ανέλυσαν την διαδικασία από την οποία πρέπει να περάσουν οι δότες, καταρρίπτοντας κάθε παραφιλολογία και τόνισε: "Το αίμα είναι το πολύτιμο αγαθό, πριν από 6 με 7 χρόνια  η αιματολογική κοινότητα αποφάσισε να ξεκινήσει αυτή την εκστρατεία ενημέρωσης. Είναι ένα αγαθό που δίνεται από έναν υγειή άνθρωπο σε ένα ασθενή που το έχει μεγάλη ανάγκη για την ίδια του τη ζωή".

 

Περισσότερα στο video που ακολουθεί...

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.