Επικαιροτητα

"Ας ευχηθούμε οι φόβοι μου να μην επαληθευθούν"

Τι δήλωσε ο Υπουργός Οικονομίας κ. Σταθάκης για το έργο της επέκτασης του δικτύου διανομής τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης.

 


Το έργο με προϋπολογισμό 15.417.270 ευρώ δημοσιεύθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2014 ως έργο προς εμπροσθοβαρή ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 και συγκεκριμένα στη ΣΑΕ 075 με ΚΑ 2014ΣΕ07500003, κατά τη διάρκεια της θητείας του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου ως Υφυπουργού Ανάπτυξης.


Απαντώντας στην ερώτηση του κ.Κωνσταντινόπουλου, ο Υπουργός Οικονομίας κ.Σταθάκης αναφέρει πως το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος (επί Υπουργίας Π.Λαφαζάνη, και στη συνέχεια Π.Σκουρλέτη και Ι.Τσιρώνη) προχώρησε στην απένταξη του έργου από το ΠΔΕ 2015. Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο χρηματοδότησής του από το ΕΠ Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης 2014-2020 μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 10 και της επενδυτικής προτεραιότητας 4g του θεματικού στόχου 4 (βλ.συνημμένη απάντηση), μετά από διαδικασία αξιολόγησης, επιλογής και ένταξης των υποψηφίων έργων.


Εντούτοις, ο συγκεκριμένος κωδικός φέρεται να έχει ήδη υπερκαλυφθεί με την ένταξη σε αυτόν άλλων έργων, γεγονός που δημιουργεί βάσιμες ανησυχίες ότι το έργο της β’φάσης της επέκτασης του δικτύου διανομής τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης θα μείνει εκτός του ΕΣΠΑ. Το έργο έχει μεγάλη αναπτυξιακή και περιβαλλοντική σημασία. Αφορά πολλές νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, καθώς και την παροχή οικονομικότερης ενέργειας στους κατοίκους της Μεγαλόπολης.


Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κωνσταντινόπουλος προτίθεται να ενημερώσει τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, καθώς και τον Βουλευτή της κυβερνητικής πλειοψηφίας κ.Γ.Παπαηλιού, ώστε να ενεργοποιηθούν όλοι για την υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου. "Ας ευχηθούμε οι φόβοι μου να μην επαληθευθούν", τονίζει ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.