Επικαιροτητα

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟΥ: Προβλήματα και παράπονα...

Με ανακοίνωση τους τα μέλη της συνέλευσης Κατοίκων Τοπικής Κοινότητας Βαλτεσινίκου εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια τους απέναντι στο πρόσωπο τόσο του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Βαλτεσινίκου όσο και του αρμόδιου αντιδημάρχου....

 

 

Αναλυτικά τα όσα αναφέρουν στην ανακοίνωση τους:

 

Αξιότιμοι Κύριοι,

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, κατά παράβαση τόσο του πνεύματος όσο και του γράμματος του ανωτέρω σχετικού νόμου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Βαλτεσινίκου κ. Θ. Ρέππας, σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γ. Πετρόπουλο, δεν έχουν καλέσει τους φορείς και τους κατοίκους της κοινότητας ούτε μία φορά σε συνέλευση. Φυσικά πρόσκληση σε συνέλευση δεν έχει γίνει ούτε με την προηγούμενη θητεία των αιρετών οργάνων του Δήμου, τουλάχιστον από την έναρξη εφαρμογής του σχετικού νόμου.

 

Στην συγκεκριμένη περίπτωση του προβλήματος των τελών ύδρευσης, που απασχολεί μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας του Βαλτεσινίκου, έχει κατ’ επανάληψη προταθεί, τόσο προφορικά όσο και γραπτά προς τον Πρόεδρο,τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Βαλτεσινίκου και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, η εφαρμογή του άρθρου 85 ώστε να ενημερωθούν οι κάτοικοι και να εκφράσουν τις απόψεις τους για ένα ιδιαίτερα σοβαρό θέμα. Δυστυχώς για μία ακόμη φορά οι προτάσεις αυτές συνάντησαν την προκλητική αδιαφορία των αρμοδίων.

 

Κατόπιν αυτού η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων Βαλτεσινίκου, είναι υποχρεωμένη να υποκαταστήσει τα αρμόδια θεσμοθετημένα αιρετά όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης και να αναλάβει πρωτοβουλία, προσκαλώντας τους δημότες της Τοπικής Κοινότητας Βαλτεσινίκου σε συνέλευση κατοίκων, στα πλαίσια του άρθρου 85 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης), στο Βαλτεσινίκο, την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 11.00 στην Ταβέρνα Κληματαριά, ώστε να ενημερωθούν, να συζητήσουν και να λάβουν αποφάσεις για το υφιστάμενο σοβαρό θέμα της τιμολογιακής πολιτικής των υδάτινων πόρων και των σχετικών αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Στην παραπάνω συγκέντρωση, πέραν των κατοίκων του Βαλτεσινίκου, προσκαλούνται επίσημα τόσο ο Δήμαρχος του Δήμου Γορτυνίας, όσο και όλα τα μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχουν αρμοδιότητες στην τοπική μας κοινότητα. Προσκεκλημένοι είναι και οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολιτεύσεως «Γορτυνιακή Συμπαράταξη» κ. Κολοβός Ανδρέας και «Ενώνουμε την Γορτυνία» κ. Κούλης Ευστάθιος. Επίσης είναι προσκεκλημένος και κάθε άλλος δημοτικός σύμβουλος ή πολίτης που επιθυμεί να παρακολουθήσει ή να συμβάλει στην συζήτηση.

 

Ελπίζουμε ότι με την ύψιστη δημοκρατική αυτή διαδικασία, επιτέλους θα ακουστεί και η φωνή των δημοτών, κάτι που θα έπρεπε να αποτελεί υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής για 2 μεγάλο αριθμό αποφάσεων που αφορούν και επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα των κατοίκων του Δήμου Γορτυνίας.

 

Με εκτίμηση

Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων Βαλτεσινίκου  

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.