Επικαιροτητα

Έκτακτα μέτρα φύλαξης στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο!

Μετά τα απανωτά περιστατικά κλοπών σε τέσσερα νοσοκομεία της χώρας, το αρμόδιο Υπουργείο λαμβάνει έκτακτα μέτρα φύλαξης και στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Συναγερμός έχει σημάνει στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, και συγκεκριμένα σε τμήματα όπως Γαστρεντερολογικό ή Πνευμονολογικό, με υψηλής αξίας κι εύχρηστο ιατροτεχνολογικό υλικό, μετά το μπαράζ κλοπών εξοπλισμού που καταγράφηκε το τελευταίο 48ωρο σε τρία νοσοκομεία της κεντρικής Ελλάδας, και στον απόηχο του «ριφιφί» στον «Άγιο Σάββα», κάτω από τη...μύτη της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ)!

 

Διευθυντές τμημάτων κι εργαστηρίων με εξοπλισμό εύχρηστο μεν, πανάκριβο δε, σπεύδουν να οργανώσουν στοιχειωδώς τη φύλαξη των χώρων τους, προκειμένου να αποτρέψουν νέο συμβάν και νέες απώλειες, τόσο σε εξοπλισμό, όσο και στον πολύτιμο χρόνο της διενέργειας των ιατρικών εξετάσεων.

 

Η έλλειψη σύγχρονων μέσων ελέγχου και φύλαξης σε πολλά νοσοκομεία όπως ακόμη και καμερών εξωτερικού χώρου (οι εσωτερικές κάμερες δεν υπάρχουν συνήθως για λόγους προστασίας δεδομένων των ασθενών) και τα κενά στη φύλαξη των κτηριακών εγκαταστάσεων των νοσοκομείων, είτε από εταιρίες σεκιούριτι, είτε από μεμονωμένους υπαλλήλους που απασχολούνται με ατομικές συμβάσεις, προκαλούν προβλήματα στη θωράκιση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του ΕΣΥ.

 

Από την άλλη πλευρά, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Πολάκης, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει πως είναι θέμα ημερών η σύλληψη της σπείρας που "χτύπησε" νοσοκομεία, εκτός απ' την Αθήνα, σε Βόλο, Λαμία και Λάρισα.

 

Στην ίδια ανακοίνωση, διαβεβαιώνεται πως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με τους διοικητές των νοσοκομείων, έχει εξασφαλίσει την απρόσκοπτη συνέχιση των ραντεβού ασθενών στα πληγέντα νοσοκομεία, αλλά και τη λήψη αυξημένων μέτρων ασφαλείας- με το υπάρχον δυναμικό υπηρεσιών φύλαξης- στα υπόλοιπα δημόσια νοσοκομεία της χώρας -και τα δύο αμφισβητούνται από τους εργαζόμενους των νοσοκομείων….

 

(με στοιχεία από protothema.gr)

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.