Επικαιροτητα

Ενας ηλεκτρολόγος... φυλάει το Ψυχιατρικό Τρίπολης

Καμπανάκι της ΠΟΕΔΗΝ εν όψει καλοκαιριού και για το Παναρκαδικό!



Σημαντικά κενά στη φύλαξη νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, επισημαίνει η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία.

Με αφορμή τα διαδοχικά κρούσματα κλοπών, το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως η φύλαξη στα νοσοκομεία είναι πλημμελής, επειδή μειώθηκαν οι κωδικοί των προϋπολογισμών τους, κατά 50% τα τελευταία επτά χρόνια.

Πολλά νοσοκομεία – σημειώνει – δεν έχουν καθόλου φύλαξη. Σε όλα τα Κέντρα Υγείας δεν υπάρχει καμία φύλαξη. Τα περισσότερα μάλιστα βρίσκονται έξω από τα χωριά ή τις πόλεις και είναι εύκολο να κλαπούν.

Ειδικά στην πόλη μας, σύμφωνα πάντα με την ΠΟΕΔΗΝ, στο Παναρκαδικό υπηρετούν 6 άτομα με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζονται σοβαρά προβλήματα στην κάλυψη βαρδιών.

Ακόμη χειρότερη είναι η εικόνα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο καθώς εκεί ένας ηλεκτρολόγος μόνος του καλείται να σηκώσει το βάρος της φύλαξης ολόκληρου του νοσοκομείου.

Δείτε αναλυτικά τι συμβαίνει σε 33 δομές σε όλη την Ελλάδα σύμφωνα με όσα καταγγέλει η ΠΟΕΔΗΝ:

“Ιπποκράτειο” Θεσσαλόνίκης: (700 κλίνες) Τρεις μόνιμοι υπάλληλοι ασφάλειας, τρεις θυρωροί και 12 υπάλληλοι ιδιωτικοί security. Τους έξι παραπάνω υπάλληλους τους μετέφερε η διοίκηση στο διασυνδεόμενο νοσοκομείο Δερματολογικών παθήσεων, με αποτέλεσμα να κλείνει μετά το μεσημέρι η μία από τις δύο μεγάλες κεντρικές πύλες του νοσοκομείου, που βρίσκονται σε πολύ μεγάλη απόσταση μεταξύ τους.

“Γεννηματάς” Θεσσαλονίκης: Ιδιωτική ασφάλεια, στην πύλη μόνο το πρωί και σε οκτώ εφημερίες τον μήνα απόγευμα και νύχτα. Το νοσοκομείο δεν φυλάσσεται, στις κλινικές και λοιπούς χώρους.

“Άγιος Παύλος”: Την πύλη καλύπτουν με αλλότρια καθήκοντα ένας τηλεφωνητής, δύο βοηθοί θαλάμου και ένας φύλακας. Το νοσοκομείο δεν φυλάσσεται, στις κλινικές και λοιπούς χώρους.

“Άγιος Δημήτριος”: Η πύλη μόνο φυλάσσεται από ιδιωτική ασφάλεια ανά 12ωρο, με κάλυψη και του τηλεφωνικού κέντρου καμία κάλυψη στις εφημερίες. Το νοσοκομείο δεν φυλάσσεται, στις κλινικές και λοιπούς χώρους.

“Παπαγεωργίου”: Η ασφάλεια και φύλαξη του νοσοκομείου είναι πλημμελής με τον υπάρχοντα αριθμό υπαλλήλων ιδιωτικής ασφάλειας, λαμβάνοντας υπ΄ όψη τις εφημερίες με προσέλευση άνω των 1.300 ασθενών και συνοδών

Σερρών: Τρεις φύλακες με συμβάσεις εργασίας. Το νοσοκομείο δεν φυλάσσεται.

Νάουσας: Κανένας υπάλληλος για τη φύλαξη του νοσοκομείου.

Κιλκίς – Γουμένισας: Κανένας υπάλληλος για τη φύλαξη των νοσοκομείων. Ειδικά με τις ιδιαιτερότητες στην παραμεθόρια περιοχή που βρίσκονται και τους πρόσφυγες ή μετανάστες.

Βέροιας: Δύο μόνον θυρωροί. Το νοσοκομείο δεν φυλάσσεται, στις κλινικές και λοιπούς χώρους.

Κέντρο Υγείας Χαλκιδικής – Σερρών: Χωρίς φύλαξη , βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές, με κίνδυνο για το προσωπικό που κάνει νυχτερινές βάρδιες.

“Ευαγγελίστρια” Τρίπολης:  Υπηρετούν έξι άτομα - δυσκολία κάλυψης βάρδιας, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Καλαμάτας: Υπηρετούν δέκα άτομα (πέντε μόνιμοι - πέντε συνεργείου). Δυσκολία κάλυψης βάρδιας, καθώς εκτός της εσωτερικής φύλαξης υπάρχουν δύο πύλες εισόδου στο νοσοκομείο.

Κυπαρισσίας: Δεν υπάρχει καθόλου φύλαξη.

Μολάων: Δεν υπάρχει φύλαξη.

Αμαλιάδας: Μόνιμα ακάλυπτη η απογευματινή βάρδια. Συχνά φαινόμενα κλοπών σε προσωπικό και επιθέσεων (βίαια περιστατικά) σε γιατρούς και νοσηλεύτριες.

Ψυχιατρικό Τρίπολης: Δεν έχει φύλαξη. Έχει τρείς πύλες εισόδου, δεν υπάρχουν μπάρες στις δύο, και στη μία χρέη μόνο θυρωρού εκτελεί ένας ηλεκτρολόγος. Εσωτερικά δεν υπάρχει καμία κάλυψη - συχνές οι επιθέσεις από ασθενείς.

Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων: Υπηρετούν ως ιδιωτική Security εννέα υπάλληλοι συν ένας για τα ρεπό, επτά τη νύχτα. Πρόβλημα στην φύλαξη, αλλεπάλληλες κλεψιές σε αυτοκίνητα και μηχανάκια.

“Χατζηκώστα” Ιωαννίνων: Υπηρετούν μόνον δύο τη νύχτα, δηλαδή 11 - 7 το πρωί. Προβλήματα βίας καθώς και κλεψίματα στους ασθενείς. Ανεπαρκής η φύλαξη.

Λευκάδας: Δεν υπάρχει φύλαξη.

Πρέβεζας: Υπάρχει φύλαξη, αλλά δεν επαρκεί.

Κέρκυρας: Υπάρχει φύλαξη αλλά μόνο στα επείγοντα.

Φιλιατών: Δεν υπάρχει φύλαξη.

Φλώρινας: Δεν υπάρχει φύλαξη.

Δράμας: Δεν έχει φύλαξη. Έχει βγει προκήρυξη.

Διδυμότειχου: Καθόλου φύλαξη, μόνο κάποιες βραδιές.

Κύμης: Δεν υπάρχει φύλαξη.

Καρύστου: Δεν υπάρχει φύλαξη.

Θήβας: Δεν υπάρχει φύλαξη.

Άμφισσας: Δεν υπάρχει φύλαξη.

Καρπενησίου: Δεν υπάρχει φύλαξη.

Λαμίας: Ελλιπής φύλαξη, λόγω μείωσης προϋπολογισμού.

Λάρισας: Ελλιπής φύλαξη.

Τρικάλων: Ελλιπής φύλαξη.

Λιβαδειάς: Δεν υπάρχει φύλαξη.

Πηγή: iatronet.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.