Επικαιροτητα

Αγανακτισμένοι οι μηχανικοί της χώρας!

Κλείσανε βιβλία και ακόμα χρεώνονται από τον ΕΦΚΑ χιλιάδες μηχανικοί!

 

Στις χρεώσεις ελεύθερου επαγγελματία που κάνει ο ΕΦΚΑ στους Μηχανικούς αν και κλείσανε βιβλία αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Έφη Αχτσιόγλου

 

Στην Ερώτηση αναφέρεται ότι

« Δεν έχει τέλος η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται από την Κυβέρνηση η κοινωνική ασφάλιση. Το μητρώο του ΕΦΚΑ δεν λειτούργησε ούτε λειτουργεί ακόμη ολοκληρωμένα. Έχουν γίνει τεράστια λάθη κατά τη μεταφορά των δεδομένων, με αποτέλεσμα να επικρατεί το απόλυτο χάος με τα δεδομένα των ασφαλισμένων. Τα λάθη στα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ δεν έχουν τέλος, ειδικά στις περιπτώσεις που αφορούν παράλληλη ή διαδοχική ασφάλιση.

 

Σύμφωνα με καταγγελία που μας έγινε, υπάλληλος στο ΤΕΙ Κρήτης, ασφαλισμένος του ΤΣΜΕΔΕ, χρεώνεται και με ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μόνιμο δημόσιο υπάλληλο, μηχανικό, του οποίου τις ασφαλιστικές εισφορές καταβάλλει το ΤΕΙ Κρήτης ως εργοδότης του, και παράλληλα, ενώ οι εισφορές από τη μισθωτή απασχόληση καταβάλλονται κανονικά, λαμβάνει ενημέρωση για πληρωμή εισφορών από δραστηριότητα ως ελεύθερος επαγγελματίας (Μηχανικός) ενώ έχει κλείσει τα βιβλία του από το 2015. ‘Όπως αναφέρει η καταγγελία, δεν πρόκειται για τη μοναδική περίπτωση καθώς, μόνο ο ίδιος ο «παθών», γνωρίζει άλλα δύο όμοια περιστατικά.

 

Το τοπικό ΤΣΜΕΔΕ, και η Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών Ανατολικής Κρήτης (ΕΜΥΔΑΣ) γνωρίζουν το θέμα αυτό και αποκαλύπτουν ότι το ίδιο έχει γίνει σε χιλιάδες άλλες περιπτώσεις.»

 

Η παρέμβαση καταλήγει λέγοντας ότι «Το εξωφρενικότερο όλων όμως είναι ότι, ενώ ο ΕΦΚΑ αναγνωρίζει το πρόβλημα και το λάθος του, ζητά από τον πολίτη ή να πληρώσει το ποσό και να του επιστραφεί αργότερα ή να κάνει αίτηση θεραπείας για να αποδειχθεί (ο ίδιος φορέας να αποδείξει στον εαυτό του αφού το ΤΣΜΕΔΕ είναι στον ΕΦΚΑ), ότι έχει φορολογική ενημερότητα!».

 

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

 

Σκοπεύετε να αποκαταστήσετε -στα πλαίσια της χρηστής διοίκησης- την αδικία που υφίστανται οι μηχανικοί που χρεώνονται εισφορές στον ΕΦΚΑ ενώ έχουν κλείσει τα βιβλία τους;

 

Σκοπεύετε να προβείτε στη διαγραφή των μη οφειλόμενων ποσών από το ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΦΚΑ;»

 

 

ΠΗΓΗ: cretalive.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.