Επικαιροτητα

Παπαδόπουλος: Όσο είμαι δήμαρχος Μεγαλόπολης, ΧΥΤΕΑ δεν θα γίνει!

Επί τάπητος και το ζήτημα της πώλησης μονάδων της ΔΕΗ.

Την Παρασκευή ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσιος Παπαδόπουλος, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα τις εξελίξεις στα παρακάτω ζητήματα:

α) η πώληση μονάδων ΔΕΗ

και

β) ΧΥΤΕΑ.

Μαζί με τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης ήταν και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεώργιος Μαρκολιάς.

Τα βασικά σημεία που αναφέρθηκε ο Δήμαρχος ήταν:

Το θέμα του ΧΥΤΕΑ ειναι παλιό , έρχεται από πολλά χρόνια πίσω και καθε φορά με διαφορετικό όνομα και μορφή. Με οποιαδήποτε μορφή και να είναι ο κίνδυνος είναι πάντα υπαρκτός και διαρκής.

Ο σχεδιασμός που ψηφίστηκε είναι η επικαιροποίηση των παλαιοτέρων σχεδιασμών που έληγαν σε λίγο χρόνο. Οι παλιοί σχεδιασμοί δεν εφαρμόστηκαν ποτέ. Λόγω όμως της μόνιμης αναφοράς της πόλης της Μεγαλόπολης, είμαστε υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε άγρυπνα τις εξελίξεις.

Πριν 15 ημέρες συναντήθηκα με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Φάμελο ο οποίος μου ανέφερε ότι η Μεγαλόπολη μπήκε στον σχεδιασμό γιατί υπάρχει η αδειοδότηση από το 2011 του ΧΔΒΑ για τον αμίαντο. Ως Δήμαρχος όμως θα ακολουθώ όλα όσα λέει η τοπική κοινωνία, δεν ακούμε αυτά που λένε τα επίσημα χείλη , δεν θεωρούμε ότι είναι ακίνδυνο, λέμε ότι το θέμα είναι υπαρκτό, ο κίνδυνος είναι μεγάλος, δεν θα υπάρξει εφυσηχασμός.

Σε ερώτηση που του κάναμε για τις 2 προσφυγές στο ΣΤΕ και μας απάντησε ότι με την προσφυγή του 2011 δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, δεν έχει καν συζητηθεί το θέμα και η προσφυγή του Μαρτίου είναι ένα δυνατό όπλο και μια κίνηση που έπρεπε να γίνει.

Τέλος στο κλείσιμο της συνέντευξης , μετά  από 1 ώρα συζήτηση , βγάλαμε και την εκλογική είδηση , αφού ο κ. Παπαδόπουλος σε αναφορά που έκανε,  μίλησε καθαρά ότι θα διεκδικήσει τον δημαρχιακό αξίωμα και στην επόμενη εκλογική διαδιακασία. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι όσο είμαι Δήμαρχος εγω δεν θα γίνει ΧΥΤΕΑ και δεν μιλάω για τον χρόνο που απομένει σε αυτή την θητεία αλλά και για την υπόλοιπη περίοδο που θα είμαι στην Δημοτική αρχή!

Στο θέμα της ΔΕΗ τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο πρόεδρος του Δ.Σ. τόνισαν την πλήρη αντίθεση τους στην πώληση μονάδων της ΔΕΗ.

Πηγή: Kafeneio-megalopolis.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.