Επικαιροτητα

Προβληµατική καρπόδεση ελιάς δίνει η πρώτη αυτοψία

Ενήμερη του πολύ σημαντικού προβλήματος η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.



Τώρα αρχίζουν και φαίνονται τα πρώτα σηµάδια από την έντονη ξηρασία που επικράτησε τους προηγούµενους µήνες στις ελαιοκοµικές εκµεταλλεύσεις της χώρας.

Σε πολλές περιοχές, όπου εκ πρώτης όψεως η ανθοφορία έδειχνε καλή, τα δεδοµένα όσον αφορά στην καρπόδεση αλλάζουν, βγάζοντας στην επιφάνεια αρκετά προβλήµατα.

Πιο πολλά από αυτά, αφορούν περιοχές της Πελοποννήσου και εν µέρει της ∆υτικής Ελλάδας, όπου, σε αντίθεση µε πέρσι, έπεσαν λιγοστές έως καθόλου βροχές, µε αποτέλεσµα οι παραγωγοί ν’ αναγκαστούν να ποτίσουν.

Σημαντική µείωση στα ποσοστά καρπόδεσης της ελιάς, φέρνουν όπως όλα δείχνουν φέτος, οι υψηλές θερµοκρασίες και οι ξηροί άνεµοι που επικράτησαν στην επαρχία Κυνουρίας στην Αρκαδία.

Καλυτερη εικόνα όσον αφορά στην καρπόδεση δίνουν η Λακωνία και η Μεσσηνία, καθώς δεν έχουν αναφερθεί ως ώρας τουλάχιστον, ιδιαιτέρως σηµαντικά προβλήµατα.

Πηγή: agronews.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.