Επικαιροτητα

Τα ''τείχη" της... καλοσύνης!

Κάποιος εγκατέστησε μερικά άγκιστρα και κρεμάστρες στον τοίχο, γράφοντας δίπλα: "Αν δεν το χρειάζεσαι, αφήσέ το. Εάν το χρειάζεσαι, πάρτο".

 

 

Με μία εντελώς αυθόρμητη κίνηση οι Ιρανοί δημιούργησαν ''τείχη καλοσύνης'' για να βοηθήσουν τους άστεγους, όπως γράφει το BBC.

 

Αντιμέτωποι με το κρύο και μια ταραγμένη οικονομική κατάσταση, οι Ιρανοί διοργανώνουν αυθόρμητες κινήσεις φιλανθρωπίας.

 

Αλλά τα ''τείχη της καλοσύνης'' που εμφανίζονται σε μεγάλες πόλεις του Ιράν, φέρεται να έχουν δημιουργήσει buzz σχετικά με τις προσπάθειες να αλλάξει η πολιτική στον τρόπο βοήθειας των φτωχών.

 

Η ιδέα φαίνεται να έχει ξεκινήσει από την βόρειο-ανατολική πόλη της Mashhad, όπου κάποιος εγκατέστησε μερικά άγκιστρα και κρεμάστρες στον τοίχο, γράφοντας δίπλα: ''Αν δεν το χρειάζεσαι, αφήσέ το. Εάν το χρειάζεσαι, πάρτο''. Παλτό, παντελόνια και άλλα ζεστά ρούχα άρχισαν να εμφανίζονται.

 

Ο άνθρωπος που ξεκίνησε το ''τείχος της καλοσύνης'' επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, σύμφωνα με μια τοπική εφημερίδα. Αλλά η ιδέα εξαπλώθηκε γρήγορα και σε άλλες πόλεις, καθώς χιλιάδες Ιρανοί μοιράστηκαν στα social media την ιδέα.

 

Το πολικό κρύο που πλήττει τις τελευταίες ημέρες τη χώρα, έκανε πιο επιτακτική την ανάγκη. Οι φωτογραφίες των τοίχων έχουν αναρτηθεί από πολλούς χρήστες, οι οποίοι ζητούν από τους συμπολίτες τους να ''μην αφήσουν κανέναν άστεγο στο κρύο αυτό το χειμώνα''. 

Παρά τις υποσχέσεις του Προέδρου Χασάν Ρουχανί για ένα καλύτερο μέλλον και τις προσπάθειες της κυβέρνησης να βγάλει τη χώρα από την διεθνή απομόνωση  μετά τη συμφωνία για τα πυρηνικά τον Ιούλιο, το Ιράν εξακολουθεί να παλεύει με την ύφεση, τις επιπτώσεις των κυρώσεων και την ανεργία. 

 

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.