Επικαιροτητα

"Ένα ανεκτίμητο δώρο που όμως... δεν κοστίζει" (VIDEO)

Η αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή του χρόνου έχει αρχίσει! Όλοι αυτές τις ημέρες αναζητάμε τα δώρα εκείνα, που θα κάνουν τα αγαπημένα μας πρόσωπα να χαμογελάσουν και κυρίως τα μικρά παιδιά. Υπάρχει όμως και ένα δώρο, για μικρά παιδιά που δεν κοστίζει τίποτα και αξίζει τόσα πολλα!

 

Η κάμερα του www.arcadia938.gr βρέθηκε στο κομμωτήριο της Λυγερής Μέγγου στην Τρίπολη για να σας υπενθιμίσει, πως τα σημαντικά δώρα, δεν κοστίζουν ούτε ένα ευρώ και μπορούν να κάνουν πολλά παιδιά να χαμογελάσουν!

 

Δωρίστε λοιπόν... μαλλιά στον σύλλογο "Donate hair -donate love" για τη δημιουργία περουκών για παιδιά που τις έχουν ανάγκη (παιδιά πάσχοντα από καρκίνο, αλωπεκία κ.ά.).

 

Η φιλοσοφία του σωματείου βασίζεται στην ανιδιοτέλεια, την αλληλεγγύη και την αγάπη για κάθε παιδί. 

 

Με σύνθημα λοιπόν "όταν υπάρχει αγάπη, υπάρχει τρόπος" η κα.Μέγγου - ιδιοκτήτρια ενός εκ των συνεργαζόμενων κομμωτηρίων στην Τρίπολη - μας μίλησε για αυτή την τόσο σημαντική δωρεά.

 

 

 

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να μπορέσει κάποιος να προσφέρει τα μαλλιά;

 

Τα μαλλιά σας θα πρέπει να τηρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις όπως έχουν οριστεί από την εταιρεία που έχει αναλάβει να δημιουργεί τις περούκες για τα παιδιά με καρκίνο. Μπορείτε να δωρίσετε τα μαλλιά σας ανεξάρτητα με την ηλικία σας και το φύλο σας.

 

Τα μαλλιά που δεν τηρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις δεν χρησιμοποιούνται.

 

 

 

Ποια μαλλια είναι αποδεκτά;

 

•20 εκατοστά και άνω, δεν υπάρχει μέγιστο επιτρεπτό όριο.

•ΜΟΝΟ στο φυσικό τους χρώμα, σε υγιή κατάσταση.

•Με λευκές τρίχες.

•Που έχουν κρατηθεί για χρόνια κομμένα αρκεί αν τηρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις. Επιπρόσθετα να έχουν διατηρηθεί σε χώρο χωρίς υγρασία. •Φυλαριστά, αρκεί το μεγαλύτερο μέρος τους να είναι 20 εκατοστά και άνω.

 

 

 

ΔΕΝ είναι αποδεκτά τα μαλλιά

 •Με μήκος λιγότερο από 20 εκατοστά.

•Βαμμένα με όλων των ειδών τις βαφές.

•Που έχουν υποστεί χημική επεξεργασία όπως περμανάντ ή ισιωτική, ανταύγειες και οποιαδήποτε άλλη χημική επεξεργασία.

Διευκρίνιση: Θα πρέπει τα τωρινά μαλλιά που δίνονται να τηρούν τις προϋποθέσεις.

 

 

Ποιο είναι το κόστος για μια περούκα, για να καταλάβουν και οι συμπολίτες μας τη σπουδαιότητα αυτής της προσφοράς;

 

Μια περούκα κοστίζει από 1.000 έως 1.400 ευρώ και χρειάζεται 160 με 200 γραμμάρια μαλλιά για να φτιαχτεί.

 

 

Ποιες είναι οι υποχρεώσεις ενός δωρητή;

 

1. Ο δωρητής έχει την υποχρέωση πριν επισκεφθεί ένα από τα συνεργαζόμενα κομμωτήρια να καλέσει και κλείσει το ραντεβού του.

2. Ο δωρητής έχει την υποχρεώσει να πάει λουσμένος στο συνεργαζόμενο κομμωτήριο, εάν δεν είναι λουσμένος το κομμωτήριο έχει το δικαίωμα να τον χρεώσει για το λούσιμο.

3. Σχετικά με το δωρεάν κούρεμα και τις υποχρεώσεις του δωρητή:

Ανδρικό κούρεμα: Δωρεάν είναι το κούρεμα της κοτσίδας και το συμμάζεμα της κόμης του δωρητή, λόγο της ιδιαιτερότητας του ανδρικού κουρέματος το κομμωτήριο θα πρέπει να κουρέψει και τα μαλλιά που γίνονται καρέ, δωρεάν. Οποιαδήποτε άλλη διεργασία όπως βαφή ή εξειδικευμένο κούρεμα (hair tattoo) έχει την υποχρέωση να το πληρώσει.                                                          

Γυναικείο κούρεμα: Δωρεάν είναι το κόψιμο της κοτσίδας και το ίσιωμα των ατελειών, ευθυγράμμιση των λεπτομερειών και συμμάζεμα της κόμης της δωρήτριας.  Όλες οι υπόλοιπες διεργασίες όπως βαφή, χτένισμα, αλλαγή κουρέματος χρεώνονται σύμφωνα με τις εκάστοτε χρεώσεις του κομμωτηρίου και ο δωρητής έχει την υποχρέωση να τις πληρώσει.

4. Ο δωρητής έχει την υποχρέωση, εφόσον επιθυμεί να παραδώσει τα μαλλιά του στο συνεργαζόμενο κομμωτήριο, να συμπληρώσει την φόρμα δωρεάς  που βρίσκεται σε όλα τα συνεργαζόμενα κομμωτήρια εκτυπωμένη, για να ενημερωθεί για την πορεία της δωρεάς του που βρίσκεται στο συνεργαζόμενα κομμωτήριο.

 

Ποια είναι τα δικαιώματα του δωρητή;

 

1. Ο δωρητής έχει το δικαιώματα να επιλέξει σε ποιο κομμωτήριο θα κουρευτεί, τα συνεργαζόμενα κομμωτήρια παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στους δωρητές.

2. Ο δωρητής έχει το δικαίωμα να μην αναγράψει τα στοιχεία του και να παραμείνει ανώνυμος δωρητής με τις προϋποθέσεις πως δεν θα ενημερώνετε για την πορεία της δωρεάς του. Επίσης αναλυτικά αναγράφει “ανώνυμη δωρεά” και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία (ημ/νια & υπογραφή)

 

Μπορεί κάποιος να κόψει τα μαλλιά του μόνο στα συνεργαζόμενα κομμωτήρια;

 

Τα συνεργαζόμενα κομμωτήρια κουρεύουν δωρεάν τους δωρητές της καμπάνιας σε όλη την Ελλάδα,. Παρ’ όλ’ αυτά μπορείτε να κουρευτείτε, όπου εσείς επιθυμείτε. Είτε μόνοι σας είτε στον κομμωτή σας αρκεί να είστε ενήμεροι σχετικά με τον τρόπο κοπής των μαλλιών.

 

Επισκεφθείτε το site "Donate hair -donate love" πατώντας ΕΔΩ.

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.