Επικαιροτητα

Διαμαρτυρία για Seatrac που τοποθετήθηκε

Είναι αλήθεια πως άργησε, όμως τελικά τοποθετήθηκε. Ο λόγος για το Seatrac στην παραλία "Πλάκες" ή "Ρενάτα" Κατακόλου, που την Παρασκευή 14/7 τοποθετήθηκε και μάλιστα κάποια άτομα με αναπηρία έκαναν και το μπάνιο τους εκεί.

 

Ωστόσο το πρωί της Παρασκευής την ώρα που γίνονταν οι εργασίες τοποθέτησης πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία απο τα άτομα με αναπηρία έξω απο την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας για την καθυστέρηση της τοποθέτησης του Seatrack. Διαδικαστικά ζητήματα ήταν αυτά που εκκρεμούσαν, κάτι που ήταν λίγο πολύ γνωστό και ήταν πλέον θέμα "ωρών" η τοποθέτηση του Seatrac. Πλέον κάθε καλοκαίρι θα είναι διαθέσιμο για τα άτομα με αναπηρία – αφού αγοράστηκε απο την Π.Ε. Ηλείας και ο νέος στόχος για τα ΑμεΑ είναι να υπάρξει η προμήθεια και τοποθέτηση ανάλογου εξοπλισμού και σε άλλες παραλίες της Ηλείας όπου υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Επίσης καλό θα είναι να γίνει και η εγκατάσταση βοηθητικών υποδομών, όπως τουαλέτες για τα άτομα με αναπηρία κ.α.

 

Ωστόσο χθες το πρωί δεκάδες μέλη του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας, αιρετοί, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, διαμαρτυρήθηκαν έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, για το Saetrac. Στη διαμαρτυρία, σε ένδειξη συμπαράστασης, συμμετείχαν χθες ο Νομαρχιακός Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και ΑμεΑ "Ηλις", ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Όραμα Δημιουργίας" Γιάννης Αργυρόπουλος, εκπρόσωποι των Συλλόγων "Φάρος" Κατακόλου αλλά και Καταραχίου κ.α.

 

Ο πρόεδρος του Σωματείου και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων Δυτ. Ελλάδας και Ιονίων Νήσων κ. Παντελής Παπαναγιώτου, εξέφρασε την αγανάκτηση τους για την ολιγωρία που έχουν επιδείξει οι αρχές του τόπου, τονίζοντας ότι η ανευθυνότητα και η γραφειοκρατία δεν τους επιτρέπει να απολαύσουν το κολύμπι. "Εμείς παλεύουμε όλα τα παιδιά και όλοι οι σύλλογοι ατόμων με αναπηρία, να υπάρξει πρόσβαση και στην πληροφόρηση αλλά και στην κοινωνία, με απλά πράγματα και δράσεις. Δυστυχώς δεν υπάρχει θέληση, αλλά συχνή αδιαφορία από τους φορείς…".

 

ΠΗΓΗ:ilialive.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.