Επικαιροτητα

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ σημειώσατε διπλό!

Και ενώ όλα γύρω από την Υγεία σε αυτή τη χώρα μοιάζουν είτε να μένουν στάσιμα είτε να κάνουν βήματα προς τα πίσω, το νοσοκομείο Καλαμάτας δείχνει τον…δρόμο!

 

Το νοσοκομείο Καλαμάτας λοιπόν συμπλήρωσε τους πρώτους 9 μήνες λειτουργίας του καινοτόμου έργου της αυτοπαραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσεως.

 

"Πρόκειται για έργο, που έχουν χρέος να ακολουθήσουν και τα άλλα Νοσοκομεία Χρειάζεται προσπάθεια, θέληση και βούληση για να εξοικονομήσουμε πόρους για το δημόσιο σύστημα Υγείας", δήλωσε στο www.arcadia938.gr ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Μπέζος.

 

Το έργο σε αριθμούς:

 

- Το έργο εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Πελοποννήσου με προϋπολογισμό 550.000 € 

 

- Από το πρώτο 9μηνο λειτουργίας της εγκατάστασης αυτοπαραγωγής οξυγόνου έχουν εξοικονομηθεί 250.000€ 

 

- Η ετήσια δαπάνη για την προμήθεια οξυγόνου στα νοσοκομεία ανέρχεται περίπου στα 70.000.000€ 

 

- Το έργο αυτό παρέχει αυτονομία στο νοσοκομείο, απαλλάσσοντας το από την ανάγκη μεταφοράς οξυγόνου.

 

Και θέλοντας και μη η σύγκριση έρχεται στο μυαλό μας…και μαζί της και μερικά ερωτήματα:

 

- Στο Παναρκαδικό νοσοκομείο, εκτός από τις δωρεές των ομογενών, ποιες άλλες κινήσεις έχουν γίνει από τους υπεύθυνους για την αναβάθμιση του νοσοκομείου;

 

- Γιατί σε ένα τέτοιο κομβικής σημασίας νοσοκομείο για την Πελοπόννησο δεν υπάρχει ένα ανάλογο έργο;

 

- Το Υπουργείο Υγείας πότε θα δρομολογήσει ανάλογα έργα για τα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας; Πότε οι σχεδιασμοί τόσων χρονών (που έχουμε κουραστεί να τους αούμε συνοδευόμενους από βαρύγδουπες δηλώσεις) θα λάβουν σάρκα και οστά;

 

- Πότε θα σταματήσει η μεμψιμοιρία σε αυτή τη χώρα και θα καθίσουν επιτέλους όλοι οι υπεύθυνοι σε ένα τραπέζι, για να δουν τι μπορεί να γίνει, για να εξοικονομηθούν πόροι για το σύστημα Δημόσιας Υγείας;

 

Αξίζει να σημειωθεί, πως σε επικοινωνία που είχαμε με τον διοικητή του Παναρκαδικού νοσοκομείου Νίκο Χρόνη μας ενημέρωσε, πως στο επόμενο ΕΣΠΑ, θα υπάρξει πρόταση και από το Παναρκαδικό, προκειμένου να ενταχθεί ένα ανάλογο έργο για το νοσοκομείο, το οποίο εξυπηρετεί χιλιάδες ανθρώπους σε καθημερινή βάση.

 

Εμείς θα ευχηθούμε να δρομολογηθεί σύντομα αυτό το έργο….κάλλιο αργά παρά ποτέ δεν λέει άλλωστε και ο σοφός λαός μας; 

 

Άντε λοιπό και στα ...δικά μας!

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.