Επικαιροτητα

Ενδείξεις αφανισμού της Ηλείας μέσω πυρκαγιών

Ενδείξεις ύπαρξης σχεδίου αφανισμού της Ηλείας μέσω πυρκαγιών, καταγράφονται από τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα στο νομό.

 

Οι φωτιές σε Πηνεία, Αμαλιάδα, Γρύλλο, Σμίλα, Κούμανι ερευνώνται ως ύποπτες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

 

Αυτή όμως που ξέσπασε στις τρεις τα ξημερώματα του Σαββάτου στο δάσος της Αγ. Άννας στην ορεινή Ηλεία, φαίνεται να επιβεβαιώνει την ύπαρξη του σχεδίου αυτού. Σε μια περιοχή που ακόμα και τη μέρα οι μετακινήσεις πολιτών είναι περιορισμένες, μια φωτιά στις τρεις τα ξημερώματα μόνο τυχαία δεν είναι. Και ευτυχώς που οι συνθήκες δεν ευνόησαν την επέκτασή της και πρόλαβαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής να τη σβήσουν, ειδάλλως οι συνέπειες θα ήταν απρόβλεπτες...

 

Η συγκεκριμένη πυρκαγιά έκαψε 1,5 στρέμμα δασικής έκτασης και μισό αγροτικής και βάζει σε σκέψεις την Πυροσβεστική. Να θυμίσουμε πως για τις προηγούμενες περιπτώσεις είχε κατέβει στην Ηλεία κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και αν χρειαστεί θα βρεθεί και πάλι εδώ για να ερευνήσει ανάλογα περιστατικά.

 

Το θέμα είναι - επειδή μπαίνουμε και σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη περίοδο - να μην ζήσουμε πάλι μια τραγωδία λόγω πυρκαγιών...

 

ΠΗΓΗ: ilialive.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.