Επικαιροτητα

Με απόχες προσπαθούν να καθαρίσουν τις θάλασσες από τις τσούχτρες

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει το πρόβλημα με τις χιλιάδες μέδουσες και τσούχτρες που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στον Κορινθιακό Κόλπο λόγω των θαλάσσιων ρευμάτων αλλά και της υπεραλίευσης.

 

H πληθυσμιακή έκρηξη των μεδουσών αποτελεί οικολογικό και περιβαλλοντικό ζήτημα, το οποίο συνδέεται ταυτόχρονα με την κλιματική αλλαγή, τη θερμοκρασία των θαλασσών και τα θαλάσσια ρεύματα, αλλά και την υπεραλίευση και τη θαλάσσια ρύπανση. Επιδρά, όμως, σε σημαντικό βαθμό στην οικονομική και αναπτυξιακή δραστηριότητα και στην οικολογική ισορροπία του Κορινθιακού. 

 

Tο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προτίθεται να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα με μια δέσμη βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων μέτρων.

 

Μέχρι ωστόσο να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία του άρθρου οι πολίτες φαίνεται να έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους, με τους λουόμενους να προσπαθούν με απόχες να καθαρίσουν τη θάλασσα από τις τσούχτρες σε παραλία της Κορίνθου.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.