Επικαιροτητα

Καίγεται η Ηλεία

Ελαφρώς καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν οι φωτιές στην Ηλεία με την Πυροσβεστική ωστόσο να επισημαίνει ότι οι πυρκαγιές παραμένουν σε εξέλιξη και δεν είναι υπό έλεγχο, παρουσιάζουν ωστόσο μία σταθερή κατάσταση.

 

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου το χωριό Περιστέρι κινδύνεψε από το μεγάλο πύρινο μέτωπο, οι κάτοικοι του όμως αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τις οικίες τους.

 

Στο μέτωπο της Ηλείας τα εναέρια μέσα που επιχειρούσαν ήταν ένα Καναντέρ και ένα ελικόπτερο τύπου Έρικσον, το μεσημέρι όμως της Τρίτης, αυτά αποσύρθηκαν με αποτέλεσμα να υπάρξουν αναζωπυρώσεις. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα. Αργά το απόγευμα τελικά τα εναέρια μέσα επέστρεψαν στο μέτωπο.

 

"Επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες, διότι άλλαζε συνεχώς η κατεύθυνση του ανέμου", είχε δηλώσει ο κ. Κατσιφάρας αναφερόμενος στο μέγεθος της φωτιάς.

 

Στο χωριό Περιστέρι, η νύχτα που πέρασε ήταν εφιαλτική, όπως σημειώνει το patrastimes.gr, καθώς η φωτιά απειλούσε ανά πάσα στιγμή -αν άλλαζε η φορά των ανέμων- να κάψει το χωριό, ενώ ανάλογη ήταν η εικόνα και για την Ανάληψη καθώς και άλλα χωρία της περιοχής.

 

Με το πρώτο φως της ημέρας το πρωί της Τετάρτης, τα πεζοπόρα τμήματα, που κατά πληροφορίες έχουν ενισχυθεί, ρίχτηκαν στη μάχη προκειμένου να οριοθετήσουν την φωτιά. Την ίδια στιγμή, θετικό είναι το γεγονός ότι οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή έχουν κοπάσει. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πυρκαγιά στην Ηλεία είναι χωρίς ενεργό μέτωπο και σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι υπό επιτήρηση και από το πρωί κάνει ρίψεις νερού και ένα ελικόπτερο.

Πηγή: patrisnews.gr,iefimerida.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφίες: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.