Επικαιροτητα

ΠτΔ: "Το φως ας διαλύσει το σκοτάδι της φτώχειας"

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τελέστηκε το πρωί της Τετάρτης ο αγιασμός των υδάτων στη Δεξαμενή Αθηνών.



Το "παρών" έδωσαν, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, οι βουλευτές της Ν.Δ. Βασ. Κικίλιας και Θεόδωρος Φορτσάκης, ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και πολλοί άλλλοι. Τον σταυρό στα νερά της Δεξαμενής μετά τον Μητροπολίτη Θερμοπυλών Ιωάννη, έριξαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και ο Δήμαρχος Αθηναίων.


Στη δήλωσή του μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε: "Το ανέσπερο Φως της Χριστιανοσύνης, το φως της αγάπης, της καταλλαγής, της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς ας διαλύει τα σκοτάδια τα οποία απειλούν τη δημοκρατία και τον πολιτισμό στη χώρα μας, στην Ευρώπη σε ολόκληρο τον πλανήτη. Και ιδίως στη χώρα μας το φως της χριστιανοσύνης να διαλύσει το σκοτάδι της κρίσης και της ανέχειας που πλήττει την κοινωνία μας και ιδίως τους οικονομικώς ασθενέστερους συνανθρώπους μας και τη νέα γενιά. Χρόνια Πολλά".


Στη λειτουργία για τα Θεοφάνεια παρέστη νωρίτερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης ενώ στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, την δοξολογία παρακολούθησε και ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά και εκπρόσωποι των κομμάτων ανάμεσα στους οποίους οι βουλευτές της ΝΔ Ντ. Μπακογιάννη, Β. Κικίλιας, Θ. Φορτσάκης, οι κ.κ. Καρράς και Μ. Γεωργιάδης από την Ένωση Κεντρώων και ο κ. Γ. Μαυρωτάς από το Ποτάμι. "Πολλές αντοχές" ευχήθηκε στο δήμαρχο της Αθήνας η Ντόρα Μπακογιάννη.

 

ΠΗΓΗ: real.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.