Επικαιροτητα

Νέος καύσωνας: Πότε ανεβαίνει η θερμοκρασία

Μπορεί να έχουμε μπει στο 2ο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, αλλά όπως όλα δείχνουν, το καλοκαίρι αρνείται πεισματικά να μας εγκαταλείψει, όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

 

Έτσι, θα βρεθούμε για άλλη μια φορά "αντιμέτωποι" με την έλευση θερμότερων αερίων μαζών, οι οποίες θα καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής Μεσογείου καθώς και ένα αρκετά μεγάλο τμήμα των Βαλκανίων.

 

Από το Σάββατο άνοδος της θερμοκρασίας

 

Από τις πρώτες πρωινές ώρες του προσεχούς Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου, θα αισθανθούμε ότι η θερμοκρασία θα έχει παρουσιάσει άνοδο σε σχέση με τα προηγούμενα πρωινά. Το μεσημέρι του Σαββάτου, ο υδράργυρος, στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της πεδινής ηπειρωτικής Ελλάδας θα αγγίξει τους 35-36°C, θερμοκρασίες που ασφαλώς είναι κατά 5-6°C υψηλότερες σε σχέση με τη μέση τιμή για την εποχή.

 

Από Κυριακή καύσωνας

 

Μπορεί φέτος το καλοκαίρι να βιώσαμε πολύ ισχυρούς καύσωνες που εκτόξευσαν τον υδράργυρο ακόμη και στους 45°C, αλλά για τα δεδομένα της εποχής που βρισκόμαστε, αυτή η θερμή εισβολή δεν θα μας περάσει απαρατήρητη. Και δεν χρειάζεται ασφαλώς να ανησυχούμε, όμως οι τιμές στα θερμόμετρα θα ανέβουν λίγο παραπάνω σε σχέση με το Σάββατο.

 

Κυριακή και Δευτέρα φαίνεται ότι θα διαρκέσει η διαφαινόμενη θερμή εισβολή. Ίσως, προς την Τρίτη, παραμείνει ακόμη η ζέστη στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, αυτό όμως είναι κάτι που θα το δούμε τις επόμενες ημέρες, όταν δηλαδή θα έχει "κλειδώσει" η διάρκεια που οι θερμές αέριες μάζες θα παραμείνουν στη χώρα μας.

 

ΠΗΓΗ: akous.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.