Επικαιροτητα

Ως το Λαγονήσι έφθασε η ρύπανση - 800 τόνοι μαζούτ

Τα ειδικά συνεργεία που έχουν αναλάβει την απορρύπανση της θαλάσσιας περιοχής που "μολύνθηκε" από την βύθιση του δεξαμενόπλοιου ΑΓ.ΖΩΝΗ ΙΙ στον Σαρωνικό νότια της νήσου Αταλάντης.

 

Έχουν απαντλήσει τουλάχιστον 800 τόνους μαζούτ, ενώ μεγάλες είναι και οι προσπάθειες για τον καθαρισμό των παράκτιων περιοχών της Αττικής στις οποίες εξαπλώθηκε η πετρελαιοκηλίδα.

 

Το Σάββατο (16/09), και παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις του υπουργείου Υγείας για την επικινδυνότητα της κολύμβησης στις περιοχές που εξαπλώθηκε η πετρελαιοκηλίδα, πολλοί ήταν οι λουόμενοι που βρέθηκαν στις παραλίες της Αττικής.

 

 

Στις εργασίες συμμετέχουν 6 απορρυπαντικά σκάφη του λιμενικού και 6 ιδιωτικά, συμπεριλαμβανομένου και του σκάφους "ΑΚΤΑΙΑ" της EMSA, με περισσότερα από 160 άτομα να συμμετέχουν στις εργασίες.

 

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός που έχει τεθεί επικεφαλής του συντονιστικού οργάνου για τη διαχείριση της ρύπανσης, σε ενημερωτική συνάντηση που είχε το μεσημέρι με δημοσιογράφους, μαζί με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας Διονύση Καλαματιανό και τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του υπουργείου, αντιπλοίαρχο Νίκο Λαγκαδιανό, τόνισε:

 

"Την ευθύνη για τη ρύπανση ξεκάθαρα έχουν η πλοιοκτήτρια και η ασφαλιστική που την καλύπτει και όσοι έχουν απαιτήσεις θα πρέπει να στραφούν προς αυτές αλλά θα πρέπει στα έγγραφα που θα καταθέτουν να είναι τεκμηριωμένη η απαίτησή τους".

 

Σύμφωνα με το Λιμενικό, τυχόν αποζημιώσεις από διαρροή πετρελαίου του ΑΓ.ΖΩΝΗ μπορούν να αντληθούν και από το IOPC Fund (Διεθνές Ταμείο Αποζημιώσεων από Ρύπανση Πετρελαίου), υπό τον όρο όμως ότι ο αιτών θα αποδεικνύει τη ζημιά του με βάση τους κανόνες που ορίζει το ταμείο.

 

ΠΗΓΗ: cnn.g

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.