Επικαιροτητα

Εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών (photos)

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης -Europe Direct- Περιφέρειας Πελοποννήσου διοργάνωσε το απόγευμα του Σαββάτου (30/9) μια τεράστια γιορτή για την πολυγλωσσία στην πλατεία Πετρινού.

 

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η συμμετοχή στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών που έχει καθιερωθεί, με απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης να εορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου, ώστε να προάγεται ο γλωσσικός πλούτος  και η  πολιτιστική πολυμορφία στην Ευρώπη.

Πάρα πολλά παιδάκια από διάφορα φροντιστήρια ξένων γλωσσών πλημμύρισαν την πλατεία. Τραγούδησαν ποιήματα και τραγούδια σε διάφορες γλώσσες, χόρεψαν και έπαιξαν με παιχνίδια από τις χώρες της ΕΕ.

Τέλος στην εκδήλωση συμμετείχαν οι εξής: το PALSO Αρκαδίας, η Φιλαρμονική Δήμου Τρίπολης, το Λύκειο Ελληνίδων Τρίπολης και ο Χορευτικός Όμιλος Τρίπολης.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.