Επικαιροτητα

winamp wmp real qt

"Καυγάς" για ένα...περίπτερο

Ένα, φαινομενικά, όχι ιδιαίτερα ενδιαφέρον θέμα, η μίσθωση χώρου που προβλέπει τοποθέτηση περιπτέρου, προκάλεσε μίνι αντιπαράθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Η αντιπαράθεση σημειώθηκε με αφορμή ερωτήματα από την αντιπολίτευση περί του αν προστατεύονται τα συμφέροντα του Δήμου με την αποδοχή αίτησης ιδιώτη για τη μίσθωση περιπτέρου στην περιοχή ΟΣΕ αντί για την Πλατεία Αγίου Βασιλείου.

 

Το εν λόγω περίπτερο της κεντρικής πλατείας-βορειοδυτικό- είναι κλειστό εδώ και καιρό. Ο κ. Δήμαρχος εισηγήθηκε θετικά περί της αιτήσεως, με γνώμονα το γεγονός πως αφενός επιδιώκεται αποκέντρωση των περιπτέρων και αφετέρου πως είναι συμφερότερο να διαθέτει ο Δήμος τα κεντρικά περίπτερα προς εκμετάλλευση.

 

Η αρμόδια επιτροπή- αυτή της Ποιότητας Ζωής- εισηγήθηκε αρνητικά.

 

O νομικός σύμβουλος του Δήμου ανέφερε πως δεν απαγορεύεται να μετατοπιστεί, πάλι, κάποιο περίπτερο που ήδη έχει μετατοπιστεί.

 

Ο κ. Τζιούμης πρότεινε να αποσυρθεί το θέμα, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση των συμβούλων καθώς υφίσταται κίνδυνος, όπως είπε, να χαθούν ενοίκια δυο και πλέον χρόνων για το Δήμο Τρίπολης.

 

Ο ιδιώτης είχε μισθώσει το περίπτερο της κεντρικής πλατείας, ζήτησε να πάρει άλλο χώρο, η αίτησή του έγινε αποδεκτή, αλλά κατόπιν πληροφορήθηκε πως "χηρεύει" θέση στην περιοχή του ΟΣΕ. Έτσι, ζήτησε νέα θέση.

 

Μετά από τηλεφωνική παρέμβαση- μέσω του κ. Παυλή...- αρμοδίας υπαλλήλου, φάνηκε να ξεκαθαρίζεται το ζήτημα αλλά αμέσως μετά ζήτησε την απόσυρση του θέματος και ο Αντιδήμαρχος, κ. Παπαδημητρίου-ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής-, ο οποίος ζήτησε, ουσιαστικά, να τον "βγάλει" το Προεδρείο του Συμβουλίου από τη δύσκολη θέση, μετά την αρνητική εισήγηση της επιτροπής.

 

Το θέμα αποσύρθηκε.

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.