Επικαιροτητα

Κρούσματα ιλαράς - Περισσότερα σε Αττική και Πελοπόννησο

Οι περιοχές της χώρας που προσβάλλονται περισσότερο είναι η νότια Ελλάδα και κυρίως η Αττική και η Πελοπόννησος.

 

Αυξάνονται διαρκώς τα κρούσματα της ιλαράς, με τους ειδικούς να εκτιμούν πως είναι πολύ περισσότερα από όσα καταγράφονται επισήμως.

Στο πρόσφατο επιδημιολογικό δελτίο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) έχουν προστεθεί άλλα 35 κρούσματα από τις 6 έως τις 12 Οκτωβρίου.

Από τον περασμένο Μάιο, έχουν συνολικά καταγραφεί 250 κρούσματα, με τα περισσότερα να αφορούν τους τελευταίους δύο μήνες.

Οι λοιμωξιολόγοι εκτιμούν πως ο αριθμός των κρουσμάτων ενδέχεται να είναι υπερδιπλάσιος, καθώς δηλώνονται μόνο όσα διαγιγνώσκονται σε νοσοκομεία ή εμφανίζουν επιπλοκές.

Οι ασθενείς είναι κυρίως άτομα ελληνικής υπηκοότητας, μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό στην ηλικιακή ομάδα 25 έως 44 ετών που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά.

Ανάμεσα στα άτομα που νόσησαν με ιλαρά στην ηλικιακή ομάδα 25 έως 44 χρόνων, βρίσκονται και επαγγελματίες Υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του ΚΕΕΛΠΝΟ, αναμένεται η εργαστηριακή επιβεβαίωση και άλλων κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα.

Δεν μπορεί να αποκλειστεί η αύξηση των κρουσμάτων και η επέκτασή τους και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές, ενώ δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος από ιλαρά.

 

Πηγή: iatronet.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.