Επικαιροτητα

Αρκαδία: Θετικά πρόσημα για την καλλιέργεια καρυδιάς

Ιδιαίτερα θετικά είναι τα μηνύματα που στέλνει η Αρκαδία για την καλλιέργεια της καρυδιάς, αφού η παραγωγή δεν συναντά κανένα πρόβλημα διάθεσης, ενώ τιμή και ζήτηση παραμένουν σε ικανοποιητικά επίπεδα.

 

Ήδη στο εξωτερικό "ψάχνονται" με την ελληνική αγορά, αφού η ποιότητα είναι ξεκάθαρα ανώτερη του ανταγωνισμού. Σύμφωνα με τον παραγωγό Δημήτρη Συψή, στα χωριά του Μαινάλου, η καρυδιά αποτελεί ένα προϊόν που μπορεί να δώσει ένα συμπληρωματικό εισόδημα ιδιαίτερα ικανοποιητικό, ενώ απαιτείται υπομονή ώστε να παράγεις την ποσότητα που χρειάζεσαι. "Οι παλιές καρυδιές παραμένουν στην παραγωγή, αλλά με το πέρασμα του χρόνου γίνεται αντικατάσταση. Η παλιά καρυδιά, η λεγόμενη Βασιλική, έχει καλύτερη ποιότητα αλλά είναι πιο ευάλωτη στις καιρικές συνθήκες και έχει διαφορετικό καρπό η κάθε μία, ενώ οι νέες είναι ομοιόμορφες και η παραγωγή αρχίζει νωρίς".

 

Σε ό,τι αφορά την τιμή, και φέτος αναμένεται να παραμείνει σταθερή, σε απόλυτα ικανοποιητικά επίπεδα, αφού η παραγωγή δεν επαρκεί για να καλύψει τη ζήτηση. Όπως μας εξήγησε ο Δημήτρης Συψής, "η τιμή είναι σταθερή, από το χωράφι φεύγει στα 4,5 ευρώ, ενώ στην λιανική φθάνει στα 6 ευρώ. Σε προσέγγιση που έγινε από την Ιταλία, η προσφορά έφτασε τα 8 ευρώ!".

 

ΠΗΓΗ: ypaithros.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.