Επικαιροτητα

Πανελλαδική αποχή των δικηγόρων

Πανελλαδική αποχή πραγματοποιούν οι δικηγόροι, σε συνέχεια της απόφασης του συντονιστικού τους οργάνου, καθώς διαμαρτύρονται για το προσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό που δόθηκε προσφάτως στη δημοσιότητα.



Η αποχή θα πραγματοποιηθεί από αύριο 12 Ιανουαρίου έως και την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016. Η Συντονιστική Επιτροπή, εκφράζοντας την ομόθυμη θέση του δικηγορικού σώματος, διατύπωσε την κατηγορηματική αντίθεσή της με τη συνολική λογική του κυβερνητικού προσχεδίου, το οποίο "οδηγεί αναπόδραστα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας του δικηγορικού κόσμου".


Την Πέμπτη πανδικηγορική συγκέντρωση


Με ανακοίνωσή του, εξάλλου,  το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, κατά την έκτακτη συνεδρίασή του της 8/1 εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στο προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, αποφασίζοντας ομόφωνα την αποχή των Δικηγόρων της πόλης από τα καθήκοντά τους από την Τρίτη, 12 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου.


Οπως σημειώνεται, "το πλαίσιο χορήγησης αδειών διαμορφώνεται ως εξής: "Συμπλήρωση ορίου προσωρινής κράτησης

Παραγραφές – προθεσμίες
Αναστολές πλειστηριασμών
Αιτήσεις προσωρινών διαταγών


Για τις ποινικές υποθέσεις στα πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι για πλημμελήματα που από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως έχει συμπληρωθεί 6ετία σε α΄ βαθμό και 7ετία σε β΄ βαθμό.


Δεν απαιτείται άδεια στην προκατάθεση προτάσεων (20ήμερο) και προσθήκης.


Αναβολές


Για τη διευκόλυνση όλων κατά τη διάρκεια της αποχής θα επιτρέπεται στους συναδέλφους η παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων για την υποβολή αιτήματος αναβολής, με την υποχρέωση – στην περίπτωση μη παράστασης της πλευράς του αντιδίκου – να προβαίνουν αμελλητί και με κάθε πρόσφορο μέσο στην ενημέρωση του συναδέλφου που εκπροσωπεί την πλευρά του αντιδίκου για την ημερομηνία της νέας δικασίμου.


Επίσης την Πέμπτη, 14.1.2016 και ώρα 12:00μ θα πραγματοποιηθεί πανδικηγορική συγκέντρωση στα γραφεία του Δ.Σ.Α. και πορεία στη Βουλή.


Κατά την ημέρα τη πανδικηγορικής συγκέντρωσης τα δικηγορικά γραφεία θα παραμείνουν κλειστά, ο δε Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας από τις 8:00π.μ. έως τις 11:00π.μ. και θα παραμείνει κλειστός κατά την υπόλοιπη διάρκεια της ημέρας".

 

ΠΗΓΗ:real.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.