Επικαιροτητα

Επίσκεψη της ΓΓ Ισότητας Φύλων στο Δημαρχείο

Τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Δημήτρη Παυλή και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο σε θέματα κοινωνικής πολιτικής κ. Σπύρο Βρέντα, επισκέφθηκε χθες το απόγευμα 14/11/2017, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, κα Φωτεινή Κούβελα, συνοδευόμενη από μέλη του τμήματος Αρκαδίας Ισότητας των φύλων. 

 

Σκοπός της συνάντησης, η επίτευξη μιας από κοινού προσπάθειας για την προώθηση της ισότητας των φύλων, ώστε τα έμφυλα στερεότυπα και οι παγιωμένες αντιλήψεις για τον ρόλο των δύο φύλων να αρθούν, μέσα από δράσεις επιμόρφωσης πάνω σε συγκεκριμένα θέματα που αφορούν στην κοινωνική ζωή, τον εργασιακό χώρο, την εκπαίδευση και τις διαπροσωπικές σχέσεις.

 

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης, σημαντικό κομμάτι για την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, αποτελεί η αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών και η άρση των συνεπειών της, ενώ τονίστηκε ιδιαίτερα η σημαντική προσπάθεια που γίνεται από δομές του Δήμου Τρίπολης, όπως ο ξενώνας φιλοξενίας για την υποστήριξη και περίθαλψη κακοποιημένων γυναικών θυμάτων βίας.

 

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την υπογραφή από τον Δήμαρχο Τρίπολης και την ΓΓΙΦ κα Κούβελα, της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την ισότητα των δύο φύλων στις τοπικές κοινωνίες, μιας χάρτας δέσμευσης Δήμων και Περιφερειών, αξιοποίησης των δυνατοτήτων τους στην προώθηση της ισότητας των φύλων, προς όφελος όλων των πολιτών.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.isotita.gr/ 

Ε-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.