Επικαιροτητα

Κοινωνικό μέρισμα: "Tαβάνι" για τις καταθέσεις

Όριο στο ύψος των καταθέσεων θα τεθεί στα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα, όπως έγινε γνωστό χθές στην Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο.

 

Παράλληλα η ψήφιση του νομοσχεδίου για το μέρισμα αναβλήθηκε αφού ο πρωθυπουργός κήρυξε Εθνικό Πένθος για τους 15 νεκρούς της καταστροφής στην Δυτική Αττική

 

Συγκεκριμένα ο κ. Τσακαλώτος προανήγγειλε ότι θα υπάρξει όριο στις καταθέσεις για τη διανομή του μερίσματος, το οποίο προσδιόρισε περίπου στα 9.000 ευρώ. Ο υπουργός ανέφερε ότι θα υπάρξει και περιορισμός στη διανομή του μερίσματος σε σχέση με την αξία της ακίνητης περιουσίας, όπως άλλωστε ήδη έχει οριοθετηθεί σαν ανώτατο όριο τα 180.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας.

 

Παράλληλα όπως ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος με έκδοση ΚΥΑ, θα καθοριστούν οι τελικοί δικαιούχοι και γι΄ αυτό πρέπει η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου να προχωρήσει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

 

Η εισοδηματική ενίσχυση θα ανέρχεται σε 450 ευρώ για κάθε άγαμο φορολογούμενο χωρίς παιδιά με ετήσιο εισόδημα μέχρι 3.000 ευρώ, σε 350 ευρώ για κάθε άγαμο χωρίς παιδιά με ετήσιο εισόδημα από 3.001 έως 6.000 ευρώ και σε 250 ευρώ για κάθε άγαμο χωρίς παιδιά με ετήσιο εισόδημα από 6.001 έως 9.000 ευρώ. Τα ποσά των εισοδηματικών ορίων και της εισοδηματικής ενίσχυσης θα προσαυξάνονται κατά 50% για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος κάθε νοικοκυριού και κατά 25% για κάθε ανήλικο μέλος.

 

Έτσι για ένα ζευγάρι εγγάμων χωρίς παιδιά η εισοδηματική ενίσχυση θα κυμαίνεται από 375 έως 675 ευρώ, για εγγάμους με ένα ανήλικο παιδί από 437,50 έως 787,50 ευρώ και για εγγάμους με δύο ανήλικα παιδιά από 500 έως 900 ευρώ.

 

Το δικαίωμα είσπραξης της εφάπαξ αυτής εισοδηματικής ενίσχυσης θα το έχουν όσοι από τους παραπάνω φορολογούμενους κατείχαν την 1η-1-2017 ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας μικρότερης των 180.000 ευρώ.

 

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

Πηγή: dikaiologitika.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.