Επικαιροτητα

Κλειδώνουν τα πωλητήρια της ΔΕΗ

Στη βελγική πρωτεύουσα, και πιθανότατα αυτή την εβδομάδα, αναμένεται να κλειδώσει το κεφάλαιο ΔΕΗ.

 

O Γιώργος Σταθάκης πρόκειται αύριο ή μεθαύριο να στείλει στην DG Comp την τελική επιστολή που θα περιλαμβάνει τέσσερις προς πώληση μονάδες (Μελίτη I, άδεια για Μελίτη II, δύο μονάδες Μεγαλόπολης στην Αρκαδία), καθώς και αίτημα για αύξηση των ωρών λειτουργίας των παλαιών σταθμών Αμυνταίου και Καρδιάς από 17.500 σε 32.000 ώρες. Αμέσως μόλις αυτό συμβεί, δηλαδή αυτή ή την επόμενη εβδομάδα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα ταξιδέψει στη βελγική πρωτεύουσα για να κλείσει και επίσημα τη συμφωνία. Τα δύσκολα αρχίζουν αμέσως μετά. 

Στην Αρκαδία ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αναταραχή, ενώ η ΓΕΝΟΠ ετοιμάζει το πρώτο της συλλαλητήριο για τις 4 Δεκεμβρίου, στη Φλώρινα, ανήμερα της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας των εργαζομένων στα ορυχεία...

Καταπέλτης ο εισαγγελέας μιας και ο λόγος για τη ΓΕΝΟΠ, την ενοχή των 56 έκτων 59 κατηγορουμένων για την υπόθεση που αφορά «επιχορηγήσεις» της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ εισηγήθηκε χθες στην αγόρευσή του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας ο εισαγγελέας της έδρας Γιώργος Βούλγαρης.

 

Επειτα από πολύμηνη διαδικασία, ο εισαγγελέας ζήτησε την αθώωση μόνο για τρεις κατηγορουμένους, ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίζεται με αγορεύσεις συνηγόρων, μετά το τέλος των οποίων κάτι που εκτιμάται ότι θα γίνει στις αρχές του 2018 - αναμένεται με ενδιαφέρον η κρίση των δικαστών που έχουν και τον τελευταίο λόγο για την ενοχή ή την αθωότητα όλων των κατηγορουμένων.

 

Σύμφωνα με την κατηγορία δεκάδες χιλιάδες ευρώ φέρεται ότι δόθηκαν, παρανόμως, την τριετία 2008-2011 σε προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, πολυτελή ταξίδια και δώρα, γεύματα και άλλες παροχές, ενώ στις δαπάνες περιλαμβάνονταν ακόμα και χρήματα που δόθηκαν για... πάρκινγκ μελών της ΓΕΝΟΠ ή συγγενικών τους προσώπων! Μεταξύ των προσώπων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των κατηγορουμένων είναι ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και νυν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, Νίκος Φωτόπουλος, ο επίσης πρώην συνδικαλιστής Ρίζος Ρίζος, οι πρώην πρόεδροι της ΔΕΗ, Γιάννης Παλαιοκρασσάς και Αρθούρος Ζερβός, οι οποίοι απολογούμενοι αρνήθηκαν ότι έχουν οποιαδήποτε ανάμειξη στις πράξεις που τους αποδίδονται.

 

Πηγή: Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.