Επικαιροτητα

ΕΦΚΑ: Έρχονται εμβόλιμες πληρωμές συντάξεων

Στα επίπεδα του 1,14 δισ. ευρώ βρίσκονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Ταμείων, που "μεταφράζονται" σε εκκρεμείς απονομές κύριων συντάξεων και εφάπαξ.

 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η δαπάνη για την αποπληρωμή των περίπου 52.000 εκκρεμών εφάπαξ φτάνει τα 700 εκατ. ευρώ, ενώ για να καταβληθούν οι περίπου 110.000 κύριες συντάξεις απαιτούνται τουλάχιστον άλλα 440 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση του ΕΦΚΑ πιέζει διακριτικά τους εργαζόμενους, ώστε να αποδεχτούν να εργαστούν όλα τα υπόλοιπα σαββατοκύριακα μέχρι της 17 Δεκεμβρίου, δηλαδή μέχρι να ξεκινήσουν οι διακοπές των Χριστουγέννων. Για το λόγο αυτό προγραμματίζει εμβόλιμη πληρωμή εκκρεμών συντάξεων στις 28 Νοεμβρίου, αλλά και εντός Δεκεμβρίου.

 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που εμπεριέχονται στο τελικό κείμενο του προϋπολογισμού, μέχρι το Σεπτέμβριο της τρέχουσας χρονιάς, είχαν εξοφληθεί μόλις 323 εκατ. ευρώ από ληξιπρόθεσμες οφειλές. Η διοίκηση του ΕΦΚΑ επιθυμεί να αυξήσει σημαντικά τη διαδικασία απονομής συντάξεων και για το λόγο αυτό προγραμματίζει τις παραπάνω εμβόλιμες πληρωμές.

 

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για τις συντάξεις ΕΔΩ.

Πηγή: dikaiologitika.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.