Επικαιροτητα

Συγκέντρωση αγροκτηνοτρόφων στην Τρίπολη

Την Κυριακή 10 Γενάρη 2016 ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αρκαδίας πραγματοποίησε την Γενική του Συνέλευση, όπου αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους σε συντονισμό με τους αγρότες όλης της Ελλάδας.

 

 

Στόχος είναι να ενταθεί η αγωνιστική πίεση προς την κυβέρνηση, που προωθεί εξοντωτικά φορολογικά και άλλα μέτρα, στο πλαίσιο και της νέας ΚΑΠ.Φορολογία που θα φτάσει το 26% και μαζί με την προκαταβολή το 52%.Έρχεται το νέο ασφαλιστικό, που σημαίνει τουλάχιστον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, ενώ ήδη σήμερα το 38% των αγροτών και κτηνοτρόφων αδυνατούν να πληρώσουν τον ΟΓΑ. Μας καλούν να πληρώνουμε 20% του εισοδήματος για σύνταξη και επιπλέον 7,5% για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

 

Με απλά λόγια θέλουν να πληρώνουμε 79,5% του εισοδήματος μας προ φόρων μόνο για εφορία, υγεία και σύνταξη. Αφήνωντας μας 20,5% για να πληρώνουμε ΕΛΓΑ,ΕΝΦΙΑ,να βγάλουμε πέρα την παραγωγή μας,να καλλιεργήσουμε την επόμενη χρονιά και να περάσει  και το σπίτι μας. Όλα αυτά μας οδηγούν με βεβαιότητα στην ανεργία και στα συσσίτια. Η οργάνωση μας και ο συντονισμός μας όχι μόνο με τους υπόλοιπους αγρότες και κτηνοτρόφους αλλά με όλη την κοινωνία που αντιμετωπίζει ίδιας κλίμακας επίθεση  είναι μονόδρομος. Για αυτό καλούμε την Δεύτερα 18/01/2016 και ώρα 11:00 στα γραφεία του ΟΓΑ (απέναντι από το σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος) όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους αλλά και όλα τα λαϊκά στρώματα της Αρκαδίας  να στείλουμε ένα ηχηρό μύνημα κατά του αντίασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης.

 

Τέλος την Τεταρτη στις 13/01/2016 συγκλήθηκε σε σώμα το ΔΣ του Συλλόγου μας στο χωριό Αλεποχώρι στο καφενείο του "Πράσινου" και αποφάσισε την κατανομή των αρμοδιοτήτων ως έξης:

 

1. Κολοβός Δημήτρης πρόεδρος

2. Μήτσιος Αναστάσιος αντιπρόεδρος

3. Χαραλαμπόπουλος Γεώργιος γενικός γραμματέας

4. Καπόγιαννη Κων/να ταμίας

5. Πολυχρονόπουλος Θεοδωρής μέλος ΔΣ

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.