Επικαιροτητα

Δυναμικό το συλλαλητήριο στη Μεγαλόπολη για τη ΔΕΗ

Συλλαλητήριο κατά της πώλησης μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και αλλού, πραγματοποιήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου, στην κεντρικη πλατεία της δεύτερης σε πληθυσμό πόλεως της Αρκαδίας.

 

Η συγκεκριμένη εκδήλωση, που είχε την ολόθερμη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης, διοργανώθηκε από το συντονιστικό όργανο αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό πολιτών.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, κ. Γιαννακούρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, εστίασε στο γεγονός πως όλοι-λαός, εκκλησία και τοπική αυτοδιοίκηση- βρίσκονται απέναντι στις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης και, παράλληλα, τόνισε, με γλαφυρό τρόπο, πως: "Η Μεγαλόπολη έχει "ανοίξει τα σωθικά" της επί πολλά χρόνια, βοηθώντας στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Δεν μπορεί τώρα να πετιέται, σαν στυμμένη λεμονόκουπα!"

 

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης, κ. Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στη δυναμική του συλλαλητηρίου, το οποίο χαρακτήρισε "Όχι ακόμα ένα συνδικαλιστικό happening, αλλά παλλαϊκό συναγερμό". Επίσης τόνισε, με εμφατικό τρόπο, πως η ΔΕΗ δεν μπορεί να ανήκει παρά μόνο στο λαό, περιγράφοντας την πολύ στενή, διαχρονική σχέση των μονάδων της επιχείρησης με την ανάπτυξη αλλά και την επιβίωση της πόλης της Μεγαλόπολης. Μάλιστα, ο κ. Παπαδόπουλος, παραφράζοντας τον J.F. Kennedy, είπε: "Είμαστε όλοι Δεητζίδες και γι' αυτό θα νικήσουμε!"

 

Ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, κ. Αδαμίδης , ο οποίος ολοκλήρωσε τον κύκλο των ομιλιών που έλαβαν χώρα, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου,  χρησιμοποίησε πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς για το σχεδιασμό της Κυβέρνησης, λέγοντας, παράλληλα, πως δεν θα υλοποιηθεί, καθώς "Η ΔΕΗ δεν είναι τσιφλίκι κανενός!". Επιπρόσθετα, δήλωσε βέβαιος πως οι πολίτες είναι αντίθετοι στην πώληση των μονάδων της ΔΕΗ, προαναγγέλοντας κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, "με όρους κοινωνίας και όχι συντεχνίας" , όπως διευκρίνισε.

Τέλος, ο κ. Αδαμίδης, με αφορμή το γεγονός πως το συλλαλητήριο έλαβε χώρα σε αρκαδικό έδαφος, χρησιμοποίησε μια γνωστή φράση της ελληνικής επανάστασης: "Ή με τον Κολοκοτρώνη ή με τον Ομέρ Βρυώνη"- φράση που είχε υιοθετηθεί από τους άνδρες του Θ. Κολοκοτρώνη, στον αγώνα τους κατά των λεγόμενων "Τουρκοπροσκυνημένων".

 

Να σημειώσουμε πως στην εκδήλωση πήραν μέρος περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, κ. Ιερεμίας.

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.