Επικαιροτητα

winamp wmp real qt

"Oι Έλληνες αγνοούν τι έχει προσφέρει η Ευρώπη σ' αυτούς" (photos)

Διαπίστωση υπηρεσιακού παράγοντα κατά την εκδήλωση με τίτλο "Ανοιχτή συζήτηση για την Πολιτική Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης" που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 7ης Δεκεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης.

Η εκδήλωση αποσκοπούσε, ουσιαστικά, στην ενημέρωση πολιτών αλλά και αιρετών για τα έργα που υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΕΣΠΑ), μέσω των οποίων, ως γνωστόν, δίνονται χρήματα σε χώρες μέλη της Ε.Ε. προκειμένου να αξιοποιηθούν σε διάφορους τομείς, κυρίως ως προς τις υποδομές αλλά και την κοινωνική πολιτική.

Συνεπώς, οι ομιλητές εστίασαν σε τεχνοκρατικού χαρακτήρα στοιχεία, θέλοντας να εξηγήσουν πως λειτουργεί η "Πολιτική Συνοχής"-η πολιτική δηλαδή κατανομής των επενδύσεων από τον κοινοτικό προϋπολογισμό προς τα κράτη μέλη.

Κατά συνέπεια, το θέμα παρουσίαζε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους εκπροσώπους του α'  και β' βαθμού αυτοδιοίκησης, οι οποίοι και έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου.

Όσον αφορά την τοποθέτηση του κ. Πέτρου Τατούλη, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε, μεταξύ άλλων,  πως η Ελλάδα θα χρειαστεί 100 δις ευρώ, μέσω προγραμμάτων, για τα επόμενα πέντε χρόνια, καθώς και η οικονομική συγκυρία δεν είναι ευνοϊκή.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του κ. Ιωάννη Φίρμπα, ο οποίος είναι Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Αρχής Συντονισμού και, για να καταλάβετε τι σημαίνει αυτό, είναι ένα πολύ έμπειρο στέλεχος του ελληνικού δημοσίου, επιφορτισμένο και με τις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. για το οικονομικό μέγεθος των ελληνικών επιχειρησιακών προγραμμάτων. 

Όπως αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, όταν ο κ. Φίρμπας λέει πως τα ευρωπαϊκά κονδύλια θα μειωθούν- λόγω και του Brexit- και άρα θα πρέπει να υπάρξει πολύ καλύτερη στόχευση εκ μέρους των ελληνικών φορέων διοίκησης που προτείνουν έργα.

Ο κ. Φίρμπας, επιπρόσθετα, δήλωσε πως θα πρέπει να υπάρξει καλύτερη επικοινωνιακή διαχείριση των διαδικασιών και αποτελεσμάτων, κοινώς των έργων, που έχουν πραγματωθεί λόγω της ευρωπαϊκής βοήθειας, ενώ δήλωσε απογοητευμένος από την αντίληψη που φέρονται να έχουν οι έλληνες πολίτες για την Έ.Ε.

 

Πάντως, η παρουσίαση των έργων, μέσω φωτογραφιών και οπτικοακουστικού υλικού, στην εκδήλωση ήταν επαρκέστατη, παρότι υπήρχαν και παραλείψεις ή μικρο-αστοχίες...Όπως η τοποθέτηση του ναού της Επισκοπής της Τεγέας στο...Άργος!

 

Συνολικά, πάντως, η εκδήλωση είχε "ευρωπαϊκό" αέρα, συντονίστηκε δε άψογα από τη γνωστή δημοσιογράφο, κ. Μαρία Νικόλτσιου.

 

Να σημειώσουμε πως , στο πλαίσιο της εκδήλωσης, διοργανώθηκε και έκθεση ζωγραφικής με θέμα "Το σχολείο μου", όπου συμμετείχαν μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης (κεντρική φώτο). Οι τελευταίοι βραβεύθηκαν από τον κ. Πέτρο Τατούλη.

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.