Επικαιροτητα

Διαμαρτυρία κατοίκων Βαλτεσινίκου για τα τέλη ύδρευσης

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συγκέντρωση στο Βαλτεσινίκο, μετά ανοιχτή πρόσκληση της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων Βαλτεσινίκου, με κεντρικά θέματα την "Ολοκλήρωση διαδικασιών προσφυγής στο ΣτΕ" και τη "Διαμόρφωση ολοκληρωμένης προτάσεως για τα τέλη ύδρευσης". 

 

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων Βαλτεσινίκου:

"Δεν μας τίμησαν με την παρουσία τους, αν και είχαν ειδικά προσκληθεί, ο Δήμαρχος, ο κατ εξοχήν αρμόδιος και υπόχρεος για συγκεντρώσεις τέτοιου τύπου (άρθρο 85 του Ν. 3852/2010, Πρόγραμμα Καλλικράτης) πρόεδρος της Τ.Κ. Θ. Ρέππας, οι δημοτικοί σύμβουλοι οι εκλεγόμενοι από την περιοχή μας Μ. Σφυρής και Γ. Πετρόπουλος όπως και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κ. Πυρπυρής. 

Αντίθετα μας τίμησαν με την παρουσία τους και τις παρεμβάσεις τους, ο δημοτικός σύμβουλος Ε. Κούλης, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Γορτυνίας Ι. Φράγκος και ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Καμενίτσας "Αγ. Γεώργιος" Π. Σιαχάμης. 

Μετά την εισήγηση της Συντονιστικής Επιτροπής και τις τοποθετήσεις των παρισταμένων συμπολιτών και προσκεκλημένων, εγκρίθηκε ομόφωνα η υποβληθείσα πρόταση για αποστολή, ακόμη μίας, ανοιχτής επιστολής προς την Δημοτική Αρχή, με την παρουσίαση των θέσεων μας για το πρόβλημα των τελών ύδρευσης.

Έγινε απόλυτα ξεκάθαρο προς όλους ότι το Βαλτεσινίκο δεν ζητά καμία ιδιαίτερη μεταχείριση, όπως εντέχνως διαρρέουν κάποιοι, αλλά ισονομία προς όλους. Το Βαλτεσινίκο δεν υπάγεται ούτε στην κατηγορία των χωριών που πληρώνουν μόνο πάγιο, ούτε σε αυτά που έχουν αυτοδιαχείριση του νερού, ούτε σε αυτά που δεν διαθέτουν υδρομετρητές. Το Βαλτεσινίκο σέβεται όλες τις κοινότητες του Δήμου μας και απαιτεί τον σεβασμό από όλους. 

Τέλος ζητήθηκε από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ε. Κούλη να μεταφέρει προς τα αρμόδια όργανα του Δήμου, την απαίτηση των κατοίκων του Βαλτεσινίκου για μία εις βάθος συζήτηση του προβλήματος των υδάτινων πόρων και της τιμολογιακής πολιτικής που εφαρμόζει ο Δήμος ώστε να εξευρεθούν και να εφαρμοστούν, δίκαιες και κοινά αποδεκτές λύσεις. Οι δύσκολοι καιροί που διανύουμε και η οικονομική κατάσταση των κατοίκων, που επιμένουν να δίνουν ζωή σε αυτόν τον πανέμορφο τόπο, δεν επιτρέπουν συμπεριφορές αυτού του τύπου, από κανένα επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων Βαλτεσινίκου"

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.