Επικαιροτητα

Εντάξεις έργων στο ΕΣΠΑ ανακοινώθηκαν στο Περιφερειακό

Όπου ΕΣΠΑ ή, καλύτερα, Π.Ε.Π. εννοούνται τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά προγράμματα που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως ανακοίνωσε η Αντιπεριφερειάρχης, κ. Νικολάκου, στη συνεδρίαση της 13ης Δεκεμβρίου ο κ. Τατούλης υπέγραψε την ένταξη έξι νέων έργων σε τέτοιο πρόγραμμα. Επίσης, αναφέρθηκε σε "κάποιους Δημάρχους, ευτυχώς λίγους" που θεωρούν πως η έγκριση των προγραμμάτων γίνεται από την Περιφερειακή Αρχή, "κατά το δοκούν".

Η κ. Νικολάκου δήλωσε πως η ένταξη των έργων εξαρτάται, αποκλειστικά, από την "ωριμότητα" των μελετών που τα συνοδεύουν.

 

Όσον αφορά στην Αρκαδία, θα χρηματοδοτηθεί η "Αναβάθμιση του υδρευτικού συστήματος Λεωνιδίου" και " Η υδροδότηση Παραλίου Άστρους-Κορακοβουνίου".

 

Σχετικά με όλη την πρόσφατη "πολεμική" από κάποιους αυτοδιοικητικούς παράγοντες, σχετικά με τη χρησιμοποίηση του ΕΣΠΑ από την Περιφερειακή Αρχή για μικροπολιτικούς λόγους, η κ. Νικολάκου επεσήμανε πως θα πρέπει κάποιοι, πάλι.., να μάθουν πως ακριβώς έχει η διαδικασία ένταξης των έργων, πόσο αυστηρά είναι τα κριτήρια και, τελικά, πόσο δύσκολη και επίπονη είναι αυτή η διαδικασία.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.