Επικαιροτητα

Ζημιές από την κακοκαιρία στην Αργολίδα

Σοβαρές ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία στο παραλιακό μέτωπο των χωριών του Δήμου Ναυπλιέων.

 

Συγκεκριμένα, επλήγησαν σφοδρότατα η Πλάκα Δρεπάνου και τα Ίρια, ενώ ζημιές έχουμε και στους Μύλους της Λέρνης, αλλά και στην Παραλιακή Ναυπλίου - Μύλων, μετά την Νέα Κίο προς Μύλους, όπου η θάλασσα φούσκωσε και γέμισε το δρόμο με πέτρες και ξύλα κάνοντας τον αδιάβατο, ωσότου συνεργεία σήμερα το πρωί απομάκρυναν τα φερτά υλικά.

 

Από τις 11 χθες βράδυ ως τα ξημερώματα η έντονη βροχόπτωση και οι θυελλώδεις νοτιάδες σε συνδυασμό με την σφοδρή θαλασσοταραχή, προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στο παραλιακό μέτωπο των τουριστικών χωριών του Ναυπλίου, αφού η θάλασσα βγήκε έξω και μπήκε μέσα σε υπόγεια και ισόγεια σπιτιών και καταστημάτων κάνοντας μεγάλες ζημιές, ενώ μαζί της έφερε πολλά φερτά υλικά ,κυρίως βότσαλα και έκανε αδιάβατους τους παραλιακούς δρόμους.

 

Χαρακτηριστικό της όλης ζημιάς που έχει προκληθεί είναι η καταστροφή του παραλιακού δρόμου στην Πλάκα Δρεπάνου, όπου κυριολεκτικά η θάλασσα κατάπιε τον παραλιακό δρόμο κι έχουν μείνει τα φωτιστικά σώματα όρθια καταμεσής της παραλίας.Επίσης, ζημιές προκλήθηκαν και στην παραλία των Μύλων όπου η θαλασσοταραχή έβγαλε πέτρες και άλλα φερτά υλικά.

 

Από νωρίς σήμερα το πρωί οπότε και καλυτέρευσαν οι καιρικές συνθήκες οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους και παραπονούνται, γιατί το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών είναι πολλά χρόνια και δεν έχουν γίνει έργα για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, ενώ συνεργεία του Δήμου καθαρίζουν το παραλιακό μέτωπο των πληγέντων περιοχών.

 

Ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος, επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα τα χωριά που πλήγηκαν από την κακοκαιρία και επέβλεψε τα συνεργεία που αποκαθιστούν τις ζημιές.Ο κ. Κωστούρος επισήμανε ότι ιδιαίτερα έχει πληγεί η περιοχή των Ιρίων, όπου υπάρχει έντονο το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών και η κακοκαιρία δημιούργησε πρόβλημα σε πολλά σπίτια και καταστήματα της παραλίας και προσπαθούμε είπε, να καθαρίσουμε και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έπαθαν ζημιές.

 

Ο δήμαρχος είπε, πως οι εργασίες αυτές είναι ασπιρίνες μπροστά στο πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών κι επισήμανε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σύνταξη μελετών, την ολοκλήρωση των οποίων αναμένει ο Δήμος για να δει τι παρεμβάσεις πρέπει να κάνει για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της διάβρωσης.

 

Στο μεταξύ,από τους θυελλώδεις νοτιάδες έπεσε ένα δένδρο μέσα στο Ναύπλιο πάνω σε αυτοκίνητο,ενώ κλαδιά δένδρων έσπασαν στο 'Αργος, χωρίς ευτυχώς να έχουμε τραυματισμό.

 

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.