Επικαιροτητα

Ο συνοικισμός Κολοκοτρώνη εντός σχεδίου το 2018!

Όπως δήλωσε, σε συνέντευξή του στις 28 Δεκεμβρίου, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Τρίπολης, κ. Βόσνος, μες το επόμενο έτος, θα προχωρήσει η υλοποίηση δυο πολύ σημαντικών έργων για την πόλη.

 

Πρόκειται, αφενός, για την υλοποίηση της πράξεως εφαρμογής για την περιοχή του συνοικισμού Κολοκοτρώνη, μια εκκρεμότητα που "ταλαιπωρούσε" το Δήμο εδώ και 15 χρόνια και αφορά την ολοκλήρωση της τελευταίας επεκτάσεως του σχεδίου πόλης.

 

Ουσιαστικά, έχουμε να κάνουμε με την πλήρη θεσμική και οικιστική ένταξη του συνοικισμού στον αστικό ιστό, γεγονός που θα επιτρέψει στο Δήμο να προχωρήσει και στην κατασκευή των απαραίτητων υποδομών στην περιοχή-όπως είναι οι δρόμοι, οι παιδικές χαρές και άλλες απαραίτητες υποδομές.

 

Μάλιστα, ο κ. Βόσνος κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να υποβάλουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις που αφορούν τον χαρακτηρισμό των ιδιοκτησιών τους, μέχρι και την Τρίτη, 2 Ιανουαρίου. Οφείλουμε να σημειώσουμε πως, ουσιαστικά, η διαδικασία αυτή έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό.

 

Αφετέρου, όπως επεσήμανε ο κ. Βόσνος, προχωράει η διαδικασία διάνοιξης της οδού Μεταμορφώσεως, η οποία θα αφορά και την ελεγχόμενη κατεδάφιση δυο κατοικιών-εφόσον πρώτα, φυσικά, ολοκληρωθεί η προσήκουσα διαδικασία της απαλλοτρίωσής τους-. Το γεγονός αυτό θα βοηθήσει στην επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος της Τρίπολης, εν μέρει, καθώς ο σχεδιασμός περιέχει τη δημιουργία δυο στροφών, μια δεξιά, στο ύψος του κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης και μια αριστερά προς Ναυπλίου.

 

Τέλος, αφού δεν παρέλειψε να ευχηθεί σε όλους τους δημότες χρόνια πολλά, ο κ. Βόσνος τόνισε πως οι παραπάνω δράσεις μπόρεσαν να καταστούν υλοποιήσιμες άμεσα, χάρη στην ιδιαίτερη φροντίδα και κινητικότητα που επέδειξε η ηγεσία αλλά και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, κυρίως μέσω των επανειλημμένων επισκέψεων στα συναρμόδια Υπουργεία. 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.