Επικαιροτητα

Δεύτερη "απόπειρα" της Κυβέρνησης να δοθούν τηλεοπτικές άδειες

Μετά το "ναυάγιο" της πρώτης απόπειρας αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών, ελέω Συμβουλίο της Επικρατείας, η διαδικασία επαναλαμβάνεται...

 

Μετά την ολοκήρωση της υποβολής των φακέλων διεκδίκησης των αδειών τηλεοπτικής εκπομπής πανελληνίως, Σκάι, Star, Alpha, Ant1, «Ε» και η «Τηλεοπτική Ελληνική» διεκδικούν τις επτά άδειες. - 

 

Δημοπρασία δεν θα γίνει αφού οι υποψήφιοι είναι λιγότεροι των προκηρυχθεισών αδειών. Να σημειώσουμε πως ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA αποσύρθηκε, μετά από σχετική απόφαση των μετόχων του, από τη διαδικασία, προκαλώντας αντιδράσεις από τους εργαζομένους του, οι οποίο μετέδωσαν και έκτακτο δελτίο ειδήσεων για το θέμα.

 

Το αντίτιμο για κάθε άδεια έχει οριστεί σε 35 εκατομμύρια ευρώ και θα εξοφληθεί σε 10, ετήσιες, δόσεις.

 

Ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Νίκος Παππάς, εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:

 

«Το αποτέλεσμα της σημερινής διαδικασίας κρίνεται θετικό. 

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έχει οργανώσει μια διαδικασία άρτια και συμπαγή, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. 

Σύντομα θα περάσουμε σε μία φάση, κατά την οποία και το τηλεοπτικό τοπίο θα είναι ρυθμισμένο, ενώ -με τις προοπτικές αύξησης της διαφημιστικής αγοράς και με βάση τον ισχύοντα νόμο- αναμένεται αύξηση των θέσεων εργασίας στην τηλεόραση. 

Υπάρχουν, λοιπόν, όλες οι προϋποθέσεις, ώστε το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα να ξεκινήσει να κάνει τα απαραίτητα βήματα για το μέλλον, τα οποία αφορούν και τις καινούργιες τεχνολογικές εξελίξεις. 

Συνολικά, αποδεικνύεται πως όταν υπάρχει η πολιτική βούληση, η εγρήγορση και η ετοιμότητα από τους θεσμικούς παράγοντες και τις ρυθμιστικές αρχές όλα είναι εφικτά​».

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.