Επικαιροτητα

winamp wmp real qt

Μήνυμα Τσίπρα για πολιτική σταθερότητα και επενδύσεις

Μηνύματα ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα, ότι η χώρα εισέρχεται σε περίοδο πολιτικής σταθερότητας και αυτό αποτελεί δέλεαρ για τους επενδυτές εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Clinton Clobal Ιnitiative στην Νέα Υόρκη.Τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ προλόγισε με θερμά λόγια η Γιάννα Αγγελοπούλου σε μια εκδήλωση που μεταδόθηκε απευθείας από το CNN και ενώπιον ενός κοινού στο οποίο συμμετείχαν πρώην πρωθυπουργοί (Παπανδρέου, Ντ’Αλέμα), πολιτικοί, διπλωμάτες, επιχειρηματίες και άνθρωποι των ΜΜΕ.


Την ενδιαφέρουσα συζήτηση συντόνισε ο πρώην πλανητάρχης ο οποίος τόνισε ότι "τώρα είναι η ώρα της δράσης για την Ελλάδα και την ελληνική κυβέρνηση", καρφώνοντας μάλιστα τους Ελληνοαμερικανούς μεγαλοεπιχειρηματίες, λέγοντας "ότι βαρέθηκε να πηγαίνει μόνο σε γεύματα".


Από την μεριά του, ο κ. Τσίπρας, τόνισε ότι "έχει αποτραπεί ο φόβος του Grexit, πήραμε μια δύσκολη απόφαση να μείνουμε στην Ευρωζώνη ακόμα κι αν αυτό εμπεριέχει δυσκολίες". Ο κ.Τσίπρας παραδέχθηκε ότι "κάναμε κι εμείς λάθη, όχι μόνο οι ξένοι. Όμως η Ελλάδα πρέπει να γυρίσει πίσω στην σταθερότητα, στην ανάπτυξη και την Δημοκρατία".


Ο Έλληνας πρωθυπουργός στη συζήτηση που είχε με θέμα "Η κρίσιμη καμπή, προώθηση της ανάπτυξης στην Ελλάδα και την Ν.Α. Ευρώπη", υποστήριξε ότι υπάρχει ένα παγκόσμιο ενδιαφέρον για την υποστήριξη της Ελλάδας, πάνω από όλα ως χώρα που μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα στη περιοχή.
 

"Ο μόνος τρόπος για την Ελλάδα να υπερβεί την κρίση είναι να μπει σε ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή, καθώς και να αντιμετωπίσει το υψηλό ποσοστό ανεργίας και τη διαρροή στο εξωτερικό του επιστημονικού δυναμικού μας".


Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας έδωσε έμφαση σε επενδύσεις για έρευνα και τεχνολογία, λέγοντας ότι είναι και ο καλύτερος τρόπος να χρησιμοποιηθεί το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και να μείνουν οι νέοι στην Ελλάδα.


"Η συμφωνία που υπογράψαμε ήταν δύσκολη απόφαση και ο ελληνικός λαός αναγνώρισε τη μάχη που δώσαμε για να μείνουμε στην ΕΕ. Χρειάζεται να αγωνιστούμε για να αλλάξουμε την κατεύθυνση της Ευρώπη γιατί η πολιτική της λιτότητας ήταν καταστροφική", πρόσθεσε. "Τώρα πρέπει να φέρουμε στο τραπέζι το πρόγραμμα της ανάπτυξης. Για πρώτη φορά, η Ελλάδα έχει την ικανότητα να καλύψει τις ανάγκες της χωρίς υφεσιακά μέτρα", είπε, λέγοντας ότι "εμείς θα εκπληρώσουμε τις υποσχέσεις μας, θα κάνουμε μεταρρυθμίσεις αλλά είναι αναγκαίο και για την άλλη πλευρά να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της για να ελαφρύνει το δημόσιο χρέος," ώστε να υπάρξουν επενδύσεις στην Ελλάδα".


"Το μεγαλύτερο δώρο της Ελλάδας στον κόσμο είναι η δημοκρατία", είπε ο πρωθυπουργός, και πρόσθεσε ότι θα ήθελε να ξαναδοθεί αυτό το δώρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την Ελλάδα.


Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να μείνει ενωμένη, αλλά αυτό θα γίνει, υπογράμμισε, μόνο εάν η ΕΕ επιστρέψει στην αλληλεγγύη, μοιράζοντας την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή με όλα τα μέλη της.


"Είναι ανάγκη να γίνουν επενδύσεις τώρα", σημείωσε ο κ. Τσίπρας, και όχι σε μελλοντικό χρόνο. Κάλεσε την παγκόσμια κοινότητα, αλλά και τους Ελληνοαμερικανούς, να υποστηρίξουν την προσπάθεια να ξαναχτιστεί η Ελλάδα.


"Είμαι εδώ για να επιβεβαιώσω την πρόθεσή μας να μεταρρυθμίσουμε τον δημόσιο τομέα για να φέρουμε επενδύσεις στην Ελλάδα", σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.


Είναι επίσης ανάγκη, πρόσθεσε, να υπάρχει πολιτική σταθερότητα και να γίνουν αλλαγές και μεταρρυθμίσεις για να έρθουν επενδύσεις.


"Ξέρω ότι θα έχουμε υποστήριξη παγκόσμια, με συμμαχίες όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και αλλού, όπως την Αμερική, όπου θα θέλουν να βοηθήσουν την εθνική μας προσπάθεια", κατέληξε.

 

ΠΗΓΗ:real.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.