Επικαιροτητα

Φάκελος ΔΕΗ: Αρκαδικές "αναταράξεις" λόγω ιδιωτικοποιήσεων

"Πόλεμος" ανακοινώσεων ΔΕΗ-Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας.

Το ζήτημα πήρε διαστάσεις από τη στιγμή που οι συνδικαλιστές κήρυξαν συνεχόμενες στάσεις εργασίας στο λιγνιτικό κέντρο Μεγαλόπολης, όπως και στους αντίστοιχους Α.Η.Σ.

 

Οι εργαζόμενοι, σε ανακοίνωσή τους, είχαν προβεί στην διατύπωση μιας σειράς αιτημάτων απέναντι στη διοίκηση της επιχείρησης.

 

Τα αιτήματα, μεταξύ άλλων, αφορούν το ζήτημα του Τριποτάμου και την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας, περικοπές εργασιακών δικαιωμάτων αλλά και τη μη πώληση σε ιδιώτες λιγνιτικών μονάδων της Μεγαλόπολης.

 

Η ΔΕΗ Α.Ε., με τη σειρά της, απάντησε πως οι στάσεις εργασίας δεν δικαιολογούνται σε καμία περίπτωση, θέτουν δε σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης. Μάλιστα, η ανακοίνωση αναφέρει πως "άμεση προοπτική είναι η παύση λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης.

 

Όσον αφορά δε τα αιτήματα, η διοίκηση της ΔΕΗ, ειδικά για το ζήτημα της λεγόμενης "αποεπένδυσης" (πώλησης) των λιγνιτικών μονάδων, αναφέρει πως αποτελεί μεν υποχρέωση της χώρας, αλλά δεν θα επηρεάσει ούτε τους εργαζομένους της επιχείρησης ούτε τις τοπικές κοινωνίες.

 

Ουσιαστικά, η ΔΕΗ επαναλαμβάνει τις αντίστοιχες δεσμεύσεις που έδωσε στη Βουλή των Ελλήνων πρόσφατα, ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Σταθάκης.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.