Επικαιροτητα

ΤΡΙΦΥΛΙΑ: Με το βλέμμα στον... υδράργυρο!

Με το βλέμμα στον υδράργυρο βρίσκονται οι αγρότες της Τριφυλίας τις τελευταίες μέρες εξαιτίας του χιονιά και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, αλλά και λόγω των προβλέψεων για θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν τις επόμενες μέρες.

 

 

Στην περιοχή έχουν ολοκληρωθεί οι φυτεύσεις στις θερμοκηπιακές μονάδες για τη νέα καλλιεργητική περίοδο και σε αυτό το στάδιο τα νέα φυτά είναι εξαιρετικά ευαίσθητα και χρειάζονται σταθερές θερμοκρασίες περιβάλλοντος για να έχουν μια ομαλή ανάπτυξη χωρίς προβλήματα.

 

Όπως μας είπε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών Γιώργος Αλεξανδρόπουλος, οι φυτεύσεις έχουν ολοκληρωθεί σχεδόν σε όλα τα θερμοκήπια της περιοχής και όλοι οι παραγωγοί είναι σε ετοιμότητα λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, καθώς για τις επόμενες ημέρες υπάρχουν προβλέψεις για θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν. Οσον αφορά τις καλλιέργειες, υπογράμμισε ότι η πλειοψηφία είναι αγγούρια και ακολουθούν οι ντομάτες, ενώ τα υπόλοιπα κηπευτικά είναι σε πολύ μικρότερες εκτάσεις. Σημείωσε ότι σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον οι παραγωγοί κατάφεραν να καλλιεργήσουν ευελπιστώντας σε μια καλή εξέλιξη της καλλιεργητικής περιόδου. Επισήμανε τέλος ότι φέτος το πυρηνόξυλο που χρησιμοποιούν για θέρμανση είναι λίγο φθηνότερο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

 

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.