Επικαιροτητα

Στις ΤΟΜΥ όχι μόνο οι ασφαλισμένοι αλλά κάθε πολίτης

Έρχονται 500 προσλήψεις μόνιμων γιατρών.

Για τις προσπάθειες του υπουργείου Υγείας ώστε να υπάρχει στο εξής "Υγεία, ανοικτή σε όλους" μίλησαν χθες (3/2) σε σχετική εκδήλωση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, στο Ρέθυμνο.

Η ηγεσία του υπουργείου εξέφρασε τη διάθεση της να ενισχυθεί το επιστημονικό προσωπικό της χώρας και να οργανωθεί έτσι το ΕΣΥ ώστε οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς, σίγουροι, κυρίως όμως αξιοπρεπείς σε επίπεδο αντιμετώπισής τους από το εθνικό σύστημα υγείας.

Ο εξορθολογισμός της οργάνωσης του ΕΣΥ αλλά και η βαρύτητα που δίδεται από το υπουργείο στην ολιστική αντιμετώπιση της προληπτικής ιατρικής και των δομών της πρωτοβάθμιας υγείας, όπως τονίστηκε τόσο από τον κ. Ξανθό όσο και από τον κ. Πολάκη, έχουν συμμάχους τις καινοτομίες που αυτή την περίοδο έχουν ξεκινήσει και σχετίζονται με τις δομές υγείας σε συνάρτηση με την πολυάριθμη ενίσχυση του συστήματος με επιστημονικό και άλλο προσωπικό.

"Οι 239 νέες μονάδες υγείας θα βοηθήσουν στο να καταγραφεί το επίπεδο υγείας στις τοπικές κοινωνίες, να ενισχυθούν προγράμματα διασφάλισης της δημόσιας υγείας καθώς και να βρεθούν οι γιατροί δίπλα στους ασφαλισμένους δίπλα στους ασθενείς, χωρίς καθυστέρηση χωρίς γραφειοκρατία", ανέφερε ο υπουργός ο οποίος εξηγώντας τη λειτουργία των ΤΟΜΥ ανέφερε επίσης: «Μέσα από τον νέο μας σύστημα πέρα των άλλων οι πολίτες μας θα διευκολύνονται και στην πρόσβασή τους στα δημόσια νοσοκομεία σε περίπτωση που το χρειαστούν. Οι ΤΟΜΥ είναι ένα επί της ουσίας πολύ-ιατρείο του δημόσιου δικτύου υγείας, με καινοτομίες όπως, το ότι στελεχώνεται από οικογενειακούς γιατρούς που θα έχουν την συνολική ευθύνη των ασθενών. Επίσης η προσπάθεια αυτή συνεπικουρείται από μια ομάδα γιατρών που συνεργάζονται μεταξύ τους καθώς επίσης και η καινοτομία που ορίζεται ως η εξωστρέφεια που συνοδεύει τις μονάδες υγείας με παρεμβάσεις στην κοινωνία αλλά και σε οικογενειακές μονάδες ξεχωριστά καθώς επίσης και με παρεμβάσεις στα σχολεία και μαθητές".

 

Περισσότερες λεπτομέρειες ΕΔΩ.

 

Πηγή: dikaiologitika.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.