Επικαιροτητα

winamp wmp real qt

"Άθλιο το Δικαστικό Μέγαρο της Τρίπολης"

H Γενική Επίτροπος της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, Ευτυχία Φουντουλάκη τόνισε ότι είναι άθλια τα κτίρια στα οποία στεγάζονται τα Διοικητικά Δικαστήρια του Πειραιά, των Χανιών, της  Αλεξανδρούπολης, της Τρίπολης, των Πατρών, του Ναυπλίου και του Πύργου.

"Ασφαλώς και η κριτική είναι επιθυμητή, κυρίως μάλιστα η αυτοκριτική, γιατί είναι αναγκαία για τη βελτίωση όλων μας. Αλλά, αυτή δεν πρέπει να εκτρέπεται σε επίθεση, διαστρέβλωση ή ακόμη και σε γελοιοποίηση" ανέφερε η Πρόεδρος της Ένωσης.

Με το... γάντι δέχθηκε σήμερα αυστηρή κριτική η Κυβέρνηση για τις παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης και το bullying που δέχεται όταν οι δικαστικές  αποφάσεις δεν είναι αρεστές στο Μαξίμου και τα κυβερνητικά στελέχη (υπουργούς, κ.λπ.).

Η κριτική ασκήθηκε κατά τη σημερινή τακτική γενική συνέλευση των Μελών της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών τόσο από τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικόλαο Σακελλαρίου, όσο και από την πρόεδρο της Ένωσης, Αγγελική Λαϊνιώτη.

Στις εργασίες της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών απεύθυναν χαιρετισμό εκ μέρους του πρόεδρου της  Βουλής ο Ιωάννης Ζαρακίωτης, εκ μέρους του υπουργείου Δικαιοσύνης ο γενικός γραμματέας Ευτύχης Φυτράκης, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου, η γενική  επίτροπος  επικρατείας των τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων Ευτυχία Φουντουλάκη. Επίσης χαιρετισμό απεύθυναν εκπρόσωποι της ΝΔ, του "Κίνημα Αλλαγής"-ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του Ποταμιού, των δικαστικών Ενώσεων, κ.λπ.

Ο Νικόλαος Σακελλαρίου ανέφερε ότι όπως έχει επισημάνει "υπό της παρούσες δραματικές για την πατρίδα μας συνθήκες -οι οποίες οφείλονται σε διαρκώς εντεινόμενη επικράτηση του οικονομικού επί του θεσμικού επί του θεσμικού παράγοντος που χαρακτηρίζεται από πρωτοφανή υποχώρηση του κράτους Δικαίου και ιδίως του κοινωνικού κράτους, σε σημείο μάλιστα που να απειλείται ευθέως ακόμη και η κοινωνική συνοχή- πρωταρχικό καθήκον όλων μας αποτελεί η ενίσχυσις των βασικών θεσμών του κράτους που στηρίζουν και εκφράζουν το δημοκρατικό μας πολίτευμα και τον πνευματικό και ηθικό μας πολιτισμό, οι οποίοι πολλές φορές απερισκέπτως ή κακοβούλως διασύρονται" και προσέθεσε: "Θεμελιώδη πυλώνα του κράτους δικαίου  αποτελεί η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη".

Ακόμη, ο Νικόλαος Σακελλαρίου επεσήμανε ότι "η αξιοπιστία των θεσμών εξαρτάται από την αξιοπιστία των προσώπων τα οποία τους εκφράζουν η δε ποιότης της δικαιοδοτικής λειτουργίας -η οποία χαρακτηρίζεται από την ανεξάρτητη και αμερόληπτη άσκηση του δικαιοδοτικού έργου- δεν εξασφαλίζεται μόνο από τη θέσπιση των κατάλληλων εγγυήσεων αλλά εξαρτάται κυρίως από τους συγκεκριμένους εκφραστές της, τους δικαστές, οι οποίοι οφείλουν να είναι αυστηρά προσηλωμένοι στην άρτια επιτέλεση του υπηρεσιακού τους καθήκοντος". Επομένως, συνέχισε ο πρόεδρος του ΣτΕ, "η Δικαιοσύνη απαντά στις ακρότητες μόνο δια της αψόγου  επιτελέσεως από τους λειτουργούς  της των υπηρεσιακών τους καθηκόντων".

Κλείνοντας, ο Νικόλαος Σακελλαρίου δήλωσε ότι θα είναι και θα παραμείνει ανυποχώρητος σε ό,τι «αφορά τη θεσμική θωράκιση της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της» και κάλεσε τους δικαστές να συνεχίσουν απερίσπαστοι, "αγνοώντας τις επιθέσεις, τις προσβολές και τους πάσης φύσεως επηρεασμούς, να επιτελούν με νηφαλιότητα, σύνεση και αποφασιστικότητας  το υπηρεσιακό τους καθήκον, εντείνοντας συνεχώς τις προσπάθειες τους για μια ταχύτερη και πιο ποιοτική απονομή της Δικαιοσύνης είναι το τελευταίο καταφύγιο για τον αδικούμενο πολίτη".

Από την πλευρά του ο Ευτύχιος Φυτράκης  ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2018 θα τεθεί σε λειτουργία η τηλεδιάσκεψη στις μεταβατικές έδρες των Διοικητικών Δικαστηρίων της χώρας, ενώ εξήρε το έργο και τις προσπάθειες των διοικητικών δικαστών για τη μείωση του αριθμού των εκκρεμών υποθέσεων.

Η Ευτυχία Φουντουλάκη τόνισε ότι είναι άθλια τα κτίρια στα οποία στεγάζονται τα Διοικητικά Δικαστήρια του Πειραιά, των Χανιών, της  Αλεξανδρούπολης, της Τρίπολης, των Πατρών, του Ναυπλίου και του Πύργου. Ακόμη, ανέφερε ότι η στέγαση των Διοικητικών Δικαστηρίων είναι ένα από τα μεγάλο προβλήματα καθώς πολλά δικαστήρια στεγάζονται μέσα σε διαμερίσματα ακατάλληλων πολυκατοικιών, που δεν μπορούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες λειτουργίας τόσο των δικαστηρίων όσο και των δικαστών.

Διαβάστε τη συνέχεια στο protothema.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.