Επικαιροτητα

Kαταγγελία για παιδική χαρά στη Βλαχοκερασιά (photos)

Σε καταγγελία στον arcadia 938 προχώρησε ο κάτοικος της Τ.Κ. Βλαχοκερασιάς, κ. Κωνσταντίνος Γκανάς, σχετικά με την κατασκευή παιδικής χαράς στην περιοχή

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στον arcadia 938, ο κ. Γκανάς, τα συνεργεία του Δήμου Τρίπολης εργάζονται μόνο σε ημέρες με δυσμενείς καιρικές συνθήκες, γεγονός που τα καθιστά  αναποτελεσματικά, καθώς, σύμφωνα με τον δημότη, οι χωματουργικές εργασίες που διεξάγονται, "ακυρώνονται" από τις καιρικές συνθήκες και επαναλαμβάνονται.

Επιπροσθέτως, ο κ. Γκανάς μας ανέφερε πως, όπως πληροφορήθηκε από δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, το κόστος του συγκεκριμένου έργου θα ανέλθει στα 68.000,00 ευρώ, ποσό που είναι υπέρογκο. 

Τέλος, ο κ. Γκανάς κατήγγειλε αδιαφορία από την πλευρά του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας (σ.σ. πρόκειται για τον κ. Αθανάσιο Μελέτη, ο οποίος ανήκει στη δημοτική παράταξη του κ. Σμυρνιώτη), όχι μόνο για τα έργα αλλά και για άλλες παραμέτρους της καθημερινότητας, όπως ο ηλεκτροφωτισμός. Απέδωσε δε αυτή την αδιαφορία στην έλλειψη παροχής πόρων εκ μέρους του Δήμου, την οποία, όπως μας είπε, ο ίδιος ο Πρόεδρος επικαλείται.

Καταρχάς, θα πρέπει να διευκρινιστεί πως, σύμφωνα με την απόφαση απευθείας ανάθεσης του έργου "Προμήθεια και τοποθέτησή εξοπλισμού  στην παιδική χαρά της Τ.Κ. Βλαχοκερασιάς του Δήμου Τρίπολης για την πιστοποίησή του" , το κόστος ανέρχεται στα 14.700,00 ευρώ, με ΦΠΑ. Αυτό μπορείτε να διαπιστώσετε μέσω Διαύγειας ΕΔΩ.

 

Μετά από επικοινωνία του arcadia 938 με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, κ. Παπαδημητρίου, πληροφορηθήκαμε πως οι εργασίες των συνεργείων του Δήμου στην περιοχή αφορούσαν ομαλοποίηση του εδάφους και, κατά συνέπεια, δεν επηρεάζονται, ως προς την αποτελεσματικότητά τους, από τις καιρικές συνθήκες. Ωστόσο, ο κ. Αντιδήμαρχος παραδέχτηκε πως οι εργασίες έγιναν υπό δυσμενείς συνθήκες, προκειμένου να προετοιμαστεί το έδαφος και να αναλάβει ο ανάδοχος του έργου κάποιες προπαρασκευές, τις οποίες, -όπως μας ειπώθηκε-, έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει χωρίς αποζημίωση.

 

Ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε, επίσης, πως δεν είναι ακριβές πως ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Βλαχοκερασιάς αδιαφορεί για τα τεκταινόμενα στην περιοχή του, αντιθέτως είναι πλήρως ενήμερος για τα έργα και τις δράσεις που υλοποιεί ή έχει σχεδιάσει να υλοποιήσει ο Δήμος. Απλά, ο κ. Αντιδήμαρχος ανέφερε πως προφανώς, κατά το πρόσφατο παρελθόν χρονικό διάστημα, ο Πρόεδρος είχε αναλάβει γεωργικές εργασίες-όπως συνηθίζουν οι κάτοικοι της περιοχής- και δεν μπορούσε να ασχοληθεί περισσότερο με τα της κοινότητας.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.