Επικαιροτητα

Στο στόχαστρο των τραπεζών ακίνητο στη Βυτίνα

Στο τελικό στάδιο εκποίησης περιουσιακών στοιχείων των μετόχων μεγάλων επιχειρήσεων που είτε "έβαλαν" λουκέτο, είτε μεταβιβάστηκαν βρίσκονται οι τράπεζες. Στο στόχαστρο βρίσκεται και ακίνητο στη Βυτίνα Αρκαδίας. 

Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις "πέρασαν" στις τράπεζες συναινετικά –σε συμφωνία δηλαδή με τους επιχειρηματίες– ώστε να κλείσουν οι μεταξύ τους λογαριασμοί.

Αυτό για παράδειγμα συνέβη με δύο ακίνητα του Πέτρου Κωστόπουλου σε Μύκονο και Φιλοθέη μετά το κλείσιμο της ΙΜΑΚΟ. Μάλιστα το ακίνητο στο νησί των ανέμων πουλήθηκε έναντι 6 εκατ. ευρώ, ενώ σύντομα πωλητήριο μπαίνει και στην κατοικία της Φιλοθέης.

Ο έτερος εκδότης περιοδικών Αντώνης Λυμπέρης, η επιχείρηση του οποίου επίσης κατέβασε ρολά, θα δει την πολυτελή βίλα να βγαίνει τους επόμενους μήνες σε πλειστηριασμό. Στο σφυρί εξάλλου βγαίνουν, προσεχώς και ακίνητα της οικογένειας Σταύρου Ψυχάρη.

Τα ακριβά υποδήματα "Καλογήρου" θα περάσουν από την οικογένεια Λεμονή στον Σάμι Φάις –αναμένεται η έκδοση δικαστικής απόφασης για τη μεταβίβαση της επιχείρησης που προβλέπει διατήρηση των θέσεων εργασίας. Η τράπεζα όμως θα πάρει το αεροσκάφος της οικογενείας, ενώ στο στόχαστρο έχουν μπει δύο ακριβά ακίνητα σε Πολιτεία και Βυτίνα Αρκαδία ενώ αυτό σε στην πανάκριβη Ηρώδου Αττικού και στη Σαρωνίδα έχει συμφωνηθεί να μεταβιβαστούν στην τράπεζα.

Σε στρατηγικό επενδυτή (Βασιλάκης) πέρασε και ο όμιλος Δάβαρης (Hyundai). Οι θέσεις εργασίας διατηρούνται και τα προσωπικά ακίνητα του παλιού μετόχου ανά την Ελλάδα (Αθήνα, Μύκονος, Αράχωβα κ.ά.) σταδιακά μεταβιβάζονται στις πιστώτριες τράπεζες.

Ακίνητα στη Ρωσία ιδιοκτησίας του ομίλου Μηχανική και πανάκριβα έργα τέχνης του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου διεκδικούν οι τράπεζες. 

Δικαστικές ενέργειες για τον πλειστηριασμό προσωπικών ακινήτων συνεχίζουν οι τράπεζες για τα δάνεια της Ατλάντικ (σουπερ μάρκετ), ΚΑΡΔΑΣΙΛΑΡΗΣ (ξηροί καρποί) που έχουν κλείσει, ενώ σε φάση εκποίησης βρίσκονται και τα ακίνητα της ΓΛΟΥ (ενδύματα).

Σε ό,τι αφορά τα δάνεια της EUROMEDICA συμφερόντων Λιακουνάκου, που λειτουργεί κανονικά, ολοκληρώθηκε επιτυχώς η συναλλαγή μεταβίβασης των δανείων της επιχείρησης από τις τράπεζες σε fund του εξωτερικού.

 

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.