Επικαιροτητα

Ψηφιακή ανάπτυξη και αναβάθμιση μεταφορών τα ζητούμενα

Ειδική Συνεδρία: Υποδομές, Ψηφιακά Δίκτυα και Μεταφορές

Ομιλητές:

-Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς

-Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης

-Γ.Γ. Υποδομών, Γιώργος Δέδες

 

Παρεμβάσεις Προσκεκλημένων.

 

Συντονίστρια:

-Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων και

Περιβάλλοντος, Κωνσταντίνα Νικολάκου

 

Δείτε ζωντανά τη συνεδρίαση ΕΔΩ

 

O Yπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Παππάς δήλωσε μεταξύ άλλων:

 

"Η πολιτεία πρέπει να κάνει ότι είναι δυνατόν για να μπορούν όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση στη τεχνολογία που θα βοηθήσεις τις ζωές τους. Δεν είναι αποδεκτό να υπάρχουν ακόμα 500.000 Έλληνες πολίτες που βρίσκονται σε περιοχές χωρίς τηλεοπτική κάλυψη. Στόχος της Ε.Ε. μέχρι το 2025 είναι να υπάρχουν υψηλές ταχύτητες διαδικτυακής σύνδεσης για όλα τα νοικοκυριά. Η Ελλάδα έχει τρομερές περιφερειακές ανισότητες. Η δίκαιη ανάπτυξη πρέπει να είναι συνυφασμένη με την δίκαιη ψηφιακή ανάπτυξη. Θα ξεκινήσει η υλοποίηση έργου, με προϋπολογισμό 50 εκατομμύρια ευρώ, για υπερυψηλές ταχύτητες άμεσα." 

 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, τοποθετούμενος αμέσως μετά τον κ. Υπουργό, εστίασε στην αγαστή συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου και της Περιφέρειας, ενώ έκανε και ειδική μνεία στη διαστημική υπηρεσία που έχει σχεδιαστεί να υλοποιηθεί στην Πελοπόννησο.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.