Επικαιροτητα

"Θα το δούμε αν θα προχωρήσει η ΣΔΙΤ"

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής σχετικά με τον απολογισμό του 10ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου.

"Πολύ σημαντική η διημερίδα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου αλλά και τα συμπεράσματα που βγήκαν. Η πολλή δουλειά γίνεται με τους υπουργούς μέσα από συζητήσεις που έγιναν αλλά οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού δίνουν βαρύτητα στις δεσμεύσεις.

Ο Πρωθυπουργός ξέχασε το αντιπλημμυρικό έργο, που ήταν για μένα το μεγαλύτερο έργο και δεν το είπε ο κ.Tσίπρας. 

Το Πανεπιστήμιο θα ισχυροποιηθεί μέσω των υποδομών. Διεκδικήσαμε τον χώρο του παλαιού ψυχιατρείου και ουσιαστικά με αυτή την απόφαση σώσαμε τον χώρο από τα συμφέροντα και παρέμεινε στο δημόσιο καθώς κινδύνευε να ιδιωτικοποιηθεί μέσω επενδύσεων του ΤΑΥΠΕΔ.

Η στεγανοποίηση του κτηρίου του πρώτου γυμνασίου Τρίπολης, είναι ένα έργο που θα υλοποιηθεί με τα μισά χρήματα μέσω προγράμματος.

Για το ΕΠΑΛ Τρίπολης κάναμε παρεμβάσεις και μελέτες στατικότητας του κτηρίου ώστε να μπορέσουμε να το ανακατασκευάσουμε και να γίνει σύγχρονο .

Για το ειδικό σχολείο, έχουμε κάνει μελέτη και έχουμε αποφασίσει να το μεταφέρουμε σε άλλο χώρο. Ο εχθρός όμως, είναι η γραφειοκρατία γιατί δεν φαίνεται να υπάρχει οικονομικό ή τεχνικό πρόβλημα.

Είμαστε στη σωστή κατεύθυνση όσον αφορά τα θέματα της παιδείας. 

Όσο αφορά τα έργα διευκρινίζω ότι από το 2016 έχουν παγώσει τα πάντα με νόμο, ο οποίος έχει τροποποιηθεί 77 φορές μέχρι σήμερα. Αυτό δυσκολεύει τις προμήθειες, τις εργασίες και τους διαγωνισμούς. Θα πρέπει να γίνουν διορθώσεις στο νόμο γιατί επιφέρει καθυστερήσεις  στο έργο του Δήμου.

Το θέμα του στρατοπέδου δρομολογείται και είναι για όλο το δημόσιο τομέα. Ο στόχος μας είναι να γίνει στο δικαστικό μέγαρο το Μουσείο του Αγώνα.

Όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο δεν πιάνεις στασίδι, να κάθεσαι όλα τα χρόνια εκεί. Μετά από δυο θητείες θα πρέπει να φεύγεις και να έρχονται νέοι άνθρωποι, να έχουν νέες ιδέες αλλά θα πρέπει να βάλει η νομοθεσία φραγμούς σε όλη την πυραμίδα .

Στο θέμα των απορριμμάτων δεν είμαι αιρετικός. Είμαι πραγματιστής και με ενδιαφέρει ο πολίτης. Σε δυο μήνες ο κ. Τατούλης θα έχει υπογράψει για τα απορρίμματα. Κρατήστε την ημερομηνία 30 Απριλίου και θα το δούμε. Η διαδικασία αυτή δεν μπορεί να περπατήσει. Θα κάνω το δημοψήφισμα παρόλο που μπορεί να μην έχει ισχύ αλλά θα δούμε τι θέλουν οι πολίτες."

 

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη...

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.