Επικαιροτητα

"Ένοχη σιωπή για το ΧΥΤΕΑ στο 10ο Αναπτυξιακό Συνέδριο"

Στα πλαίσια του Αναπτυξιακού Περιφερειακού Συνεδρίου,  δεν υπήρξε ουδεμία αναφορά για το θέμα του ΧΥΤΕΑ της Μεγαλόπολης, από κανέναν ομιλητή ή παρευρισκόμενο, μηδενός εξαιρουμένου.

Γι αυτό το λόγο τέθηκε το θέμα στον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, εν όψει της επίσκεψής του στη Μεγαλόπολη, όπου και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει την αντίστοιχη ερώτηση στη Βουλή, αναφέρει η Επιτροπή Κατοίκων Μεγαλόπολης.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου: 

 

"Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα,

 

"Στα πλαίσια του Αναπτυξιακού Περιφερειακού Συνεδρίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκε στις 26 και 27 Φεβρουαρίου στην Τρίπολη, ως Επιτροπή Κατοίκων Μεγαλόπολης κατά του ΧΥΤΕΑ, ζητήσαμε να θέσουμε ερώτημα (το οποίο και καταθέσαμε και εγγράφως) στον Υπουργό κ. Φάμελο. Θεωρούμε ότι το ερωτημά μας, τεχνηέντως, δεν τέθηκε ποτέ, ούτε καν αναγνώστηκε, δεδομένο ότι δεν υπήρξε ουδεμία αναφορά για το θέμα του ΧΥΤΕΑ της Μεγαλόπολης, από κανέναν ομιλητή ή παρευρισκόμενο, μηδενός εξαιρουμένου.

Για το λόγο αυτό, το θέτουμε σήμερα σε εσάς, ελπίζοντας με την ευαισθησία που σας διακατέχει για αυτό το θέμα, να το θέσετε μέσω ερώτησης στη Βουλή στον αρμόδιο Υπουργό.

«

Τρίπολη, 27/2/2018

 

Προς Υπουργό κ. Φάμελο,

 

κ. Υπουργέ το Δεκέμβριο 2016 βγήκε σε ΦΕΚ (4326/τ.Β΄/30.12.2016)  ο Εθνικός Σχεδιασμός Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων, σύμφωνα με τον οποίον η Μεγαλόπολη προβλέπεται ως Χώρος Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ).

Σε έγγραφό που αποστείλατε στην Επιτροπή Κατοίκων Μεγαλόπολης, στις 30/6/2017 εκτός των άλλων αναφέρατε ότι δεν υπάρχει προγραμματισμός ούτε πρόταση για έργο ΧΥΤΕΑ στην περιοχή της Μεγαλόπολης και ως εκ τούτου θεωρούσατε ότι δεν υπάρχει θέμα δημόσιας συζήτησης.

 Τώρα που στις 16/1/2018 η Εθνική τράπεζα της Ελλάδος απέστειλε έγγραφο στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης, σύμφωνα με το οποίο, ύστερα από την υπόδειξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος,  ζητά να την ενημερώσουν για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί ώστε να δρομολογηθεί ενταφιασμός  90.000 τόνων αμυαντούχων αποβλήτων στον αδειοδοτημένο ΧΥΤΕΑ στο Λιγνιτικό Κέντρο θεωρείτε ότι υπάρχει λόγος να συζητήσουμε;;;;;

 

Κ. Υπουργέ, αφού δεν είναι στον προγραμματισμό σας η δημιουργία ΧΥΤΕΑ στη Μεγαλόπολη ζητάμε να προβείτε στην τροποποίηση του ΦΕΚ, διαγράφοντας τη Μεγαλόπολη από τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων.

Τι προτίθεστε να κάνετε για να λήξει αυτό το θέμα μια και καλή; 

 

Κ. Υπουργέ, κυρίες και κύριοι

Ανάπτυξη και Επικίνδυνα Απόβλητα δεν πάνε μαζί.   »

 

Εκ μέρους της Συντονιστικής της Επιτροπής Κατοίκων Μεγαλόπολης

Μαρία Χριστοδημητροπούλου"

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.