Επικαιροτητα

Αλλεργίες: Πώς εκδηλώνονται, πώς αντιμετωπίζονται (video)

Συνέντευξη τύπου με θέμα "Αλλεργίες: Πως εκδηλώνονται, πως αντιμετωπίζονται" παραχώρησε, ο επιμελητής Α' παθολόγος του τμήματος επειγόντων περιστατικών κ. Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, για ενημέρωση των πολιτών σε θέματα πρόληψης υγείας.

Ο παθολόγος κ. Παπαδόπουλος αρχικά ανέφερε ότι: "Με την έναρξη της άνοιξης αυξάνονται συνήθως και οι αλλεργίες και θέλουμε να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας να καταφέρουν να απολαύσουν την πιο όμορφη περίοδο του χρόνου όσον το δυνατόν καλύτερα."

Στη συνέχεια τόνισε: "Ο μηχανισμός της αλλεργίας συνίσταται σε δυο στάδια. Το πρώτο στάδιο της ευαισθητοποίησης και το στάδιο της αντίδρασης. Οι ουσίες που προκαλούν τις αλλεργίες κατηγοριοποιούνται σε δύο ομάδες, τις τροφικές και τις περιβαλλοντικές. Οι παράγοντες που συμβάλλουν στην εκδήλωση της αλλεργίας είναι οι λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, το κάπνισμα, η ρύπανση της ατμόσφαιρας και οι έτοιμες τροφές."

Στο τέλος, ο παθολόγος κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι: "To αναφυλακτικό σοκ είναι μία επικίνδυνη αλλεργική αντίδραση του οργανισμού. Πρόκειται για σοβαρή κατάσταση και ταυτόχρονα απειλητική για τον άνθρωπο. Ο κυρίαρχος τρόπος να βοηθήσουμε ένα άνθρωπο σε μία τέτοια κατάσταση είναι να φροντίσουμε την έγκαιρη μεταφορά του στο νοσοκομείο."

 

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη...

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.