Επικαιροτητα

Μάχη με το κόκκινο σκαθάρι!

Συνεχίζονται οι προληπτικοί ψεκασμοί για την αντιμετώπιση του κόκκινου σκαθαριού των φοινίκων στην Αργολίδα.

 

 

Από το τμήμα συντήρησης Πρασίνου της Διεύθυνση Καθαριότητας Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Ναυπλίου ανακοινώνεται ότι:

 

Συνεχίζονται οι προληπτικοί ψεκασμοί για την αντιμετώπιση του κόκκινου σκαθαριού των φοινίκων. Οι ψεκασμοί γίνονται με χρήση εγκεκριμένου σκευάσματος ώστε να περιοριστεί όσο είναι δυνατόν η εξάπλωση του σκαθαριού που είναι πλέον εγκατεστημένο στην Αργολίδα. 

 

Υπενθυμίζεταιότι το κόκκινο σκαθάρι βρίσκεται στην Ελλάδα από το 2003 και έχει εξαπλωθεί από την Κρήτη έως την Κέρκυρα, καταστρέφοντας τεράστιο αριθμό δένδρων παρά τις προσπάθειες που έγιναν για την αντιμετώπισή του. Το Ναύπλιο είναι η τελευταία περιοχή που προσέβαλε χάρις και στις προληπτικές ενέργειες του Δήμου μας (απαγόρευση φύτευσης νέων φοινίκων, περιορισμός κλαδεμάτων κλπ ).

 

 

 

Η κατασταλτική αντιμετώπιση του κόκκινου σκαθαριού είναι πολυδάπανη, δύσκολη και προσωρινή. Ο Δήμος Ναυπλίου θα συνεχίσει τις προληπτικές προσπάθειες του για τον περιορισμό της προσβολής και συνίσταται στους δημότες να ενημερωθούν είτε από τη διεύθυνση Γεωργίας είτε από το Δήμο Ναυπλίου στο τηλέφωνο 27520 26377 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.